SUGU Beauty Peel Off mask & Cleanse Beads

Ik HOU van me-time momentjes. Je kent het wel, met een dekentje op de bank of op een zondagmiddag een heerlijk maskertje doen. Om de een of andere reden bewaar ik dit soort momentjes altijd tot het najaar. Dan kan ik er ook extra van genieten, omdat het buiten koud is en ik lekker warm binnen zit. Laatst liep ik door Hoog Catharijne en ging één van mijn favoriete drogisterijen in: Normal. Daar kwam ik het merk SUGU Beauty tegen. Een K-beauty merk met hele vrolijke producten wat ik nog niet kende. Ik gooide twee producten van SUGU Beauty in mijn mandje: het purifying peel off mask en de cleanse beads. Ik heb beiden getest en vandaag geef ik je mijn mening!

sugu beauty peel off mask review

Sugu Beauty review

Het purifying peel off mask zit in een lime groene tube met roze details. Volgens SUGA Beauty helpt dit peel-off masker de huid te exfoliëren. Het masker is compleet vegan en niet getest op dieren.Ken je die zwarte peel-off maskers? Dit is er net zo eentje. Alleen deze variant bevat een shimmer. Het masker is dus pikzwart met een subtiele glans. De substantie is vrij dik en plakkerig, dus ik breng zo’n masker altijd aan met een siliconen kwast.

Het masker moet 20 – 30 minuten blijven zitten. Lang! Omdat ik het masker niet heel dik had aangebracht, was 20 minuten prima. Daarna kon ik het masker heel makkelijk van mijn huid af trekken. Het masker heeft mijn huid enorm goed gereinigd. Mijn huid voelde ietsjes trekkerig aan en was wat rood, maar dat trok snel weg. Ook zag ik dat het masker wat mee-eters had meegetrokken, dus dat was top!

sugu beauty cleanse beads review

Waar ik vooral benieuwd naar was, zijn de cleanse beads. De cleanse beads zitten in een plastic potje wat me doet denken aan een medicijnverpakking. Volgens SUGU Beauty zijn de cleanse beads perfect om olie van je huid te absorberen en de huid te matteren. Dit product zorgt voor een diepe reiniging en helpt de huid exfoliëren. SUGU raadt aan om dit product één of twee keer per week te gebruiken. De beads zijn vegan en niet getest op dieren.

Volgens SUGU Beauty kun je de beads het beste gebruiken door er eentje te crushen in je hand en hier genoeg water aan toe te voegen om een soort pasta te creëren. Deze pasta kun je vervolgens inmasseren op de huid.

Ik had verwacht dat de balletjes redelijk zacht zouden zijn, maar dat is niet het geval. De beads zijn écht hard, dus dat crushen in je hand is nog niet zo makkelijk. Met wat warm water probeerde ik de beads wat zachter te maken, maar echt verkruimelen blijft een ding. Ik denk dat je het product echt in een bakje moet doen en moet mengen met warm water om een mooie pasta te krijgen zonder grote stukken.

Als je het product in je hand probeert te crushen en hier water aan toevoegt, krijg je niet heel veel ‘pasta’. Hierdoor is het geen geschikt product om je make-up mee te verwijderen, maar eerder om je huid flink mee te reinigen. Dat laatste doet het zeker, want mijn droge huid voelde erg trekkerig aan na het gebruik van deze beads. Voor mijn huis is het dus niet het geschikte product.

sugu beauty producten review

Conclusie

Ik vind dit soort K-beauty merken altijd heel interessant en vond het ook zeker leuk om de producten van SUGU beauty te testen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar meer van dit soort producten. Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik niet zo weg ben van de Cleanse Beads, terwijl die me juist heel nieuwsgierig maken. Dit is echt zo’n product wat er leuk en interessant uitziet, maar gewoon niet zo praktisch werkt. Jammer! Het peel off masker daarentegen, vind ik wél erg fijn. Het is wel een hard core peel off masker, maar ik hou daar op z’n tijd wel van. Beide producten kocht ik bij Normal voor een prijs van €7,20.

Kende jij SUGU beauty al?

xxx Teddy

2 comments

  • Toevallig ben ik ook een aantal K-beauty producten aan het proberen 😊. Het is voor mij wat dat betreft nog onbekend terrein. Jammer dat nou net de beads tegenvallen. Maar je hebt het in ieder geval probeerd en zo weet ik, dat ik ze in ieder geval niet zal proberen 😉. Ik kende dit merk nog niet en ook Normal ben ik nog niet tegengekomen op Hoog Catharijne, terwijl ik daar wel regelmatig ben 😂. Waar zit het precies? Dan ga ik daar ook eens kijken.

    • Leuk hè, al die K-beauty producten! Normal zit naast de Dunkin Donuts bij de Douglas in de buurt! In t gangetje waar je in gaat als je naar de Media Markt loopt. Hij is een beetje verstopt, maar hij zit er 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog