Tarte – Be a Mermaid & make waves oogschaduw palette review

tarte be a mermaid and make waves palette review

Jongens wat een lekker weertje deze week! Van dit zonnige weer krijg ik direct zin in een dagje strand. Lekker met een cocktail in de zon, ja ik zie het al helemaal voor me. Maar voor vandaag moet ik het doen met het zonnetje in de tuin én dit zomerse oogschaduwpalette van Tarte. Ik heb het over de Be a Mermaid & Make Waves eyeshadow palette. Dit palette is zomer all-over. Mocht jij ook geen tijd hebben om op het strand te liggen, dan kun je met dit palette toch een beetje dat strandgevoel in huis halen. Daarom vandaag een review van dit zonnestraaltje. Mijn tip; lees mijn review onder het genot van een cocktail, om zo nog meer dat strandgevoel in huis te halen. Benieuwd?

tarte mermaid palette review

De verpakking van dit palette is echt geweldig. Tarte heeft er veel werk in zitten en dat zie je ook echt terug. Het kartonnen doosje waar het palette in zit, ziet er door alle verschillende kleuren al heel bijzonder uit. Het doosje glanst en heeft schubben. Erg leuk gedaan. Maar het palette zelf is het echte pareltje! Deze heeft de vorm van een schelp en heeft een prachtige groen/blauwe kleur die in ieder licht weer anders is. Een echte eyecatcher dus. Ook de binnenkant van het palette is om bij weg te kwijlen… Misschien overduidelijk, maar ik heb echt een zwak voor dit soort glimmende verpakkingen.

mermaid palette tarte review

Dit palette is geïnspireerd op zeemeerminnen. Het schelpvormige palette bevat 14 matte en metallic tinten. Volgens Tarte zorgt de creamy poederige formule ervoor dat de oogschaduws gemakkelijk te blenden zijn én niet creasen of vervagen. Sounds good!

Het palette bevat dus 14 tinten. De eerste tint, Nude Beach, is een bleke gouden tint. Shore Thing is een bruine tint met een roze ondertoon. Frosé is een prachtige rosé gouden metallic en Beach Please is een roze/rode tint met veel glans. Mermosa is een warme gouden tint en Cavern een donkerbruine metallic. Fin-tastic is een antique bronzen tint en sandbar heeft de kleur van melkchocolade. Salt Water is een taupe tint met duidelijke glans en Shipwreck is een matte mahonie tint.  Shell Yea is een bronzen metallic tint en Bubbles is een lila duochrome. Splash is Turquoise en metallic en Lagoon is een donkerblauwe metallic tint. Dit soort kleuren vind ik echt prachtig!

swatches tarte be a mermaid palette

Op naar de swatches! Hierboven zie je van links naar rechts: Nude Beach – Shore Thing – Frosé – Beach Please – Mermosa – Cavern – Fin-tastic – Sandbar.

De tweede rij met swatches. Van links naar rechts zie je: Salt Water – Shipwreck – Shell Yeah – Bubbles – Splash – Lagoon.

Wauw wat een prachtige oogschaduws! Met slechts één veeg komt er al zo veel kleur van de oogschaduws af. Vooral de metallic tinten zijn bizar goed gepigmenteerd, maar ook de matte tinten zijn verrassend goed. De oogschaduws voelen heel zacht aan, maar zijn niet poederig. Ik verwacht dat dit hele fijne oogschaduws zijn om mee te werken! En die kleuren, love it.

ooglook tarte mermaid palette

Juist omdat ik zo onder de indruk was van alle tinten, vond ik het lastig om een eerste ooglook te maken met dit palette. Het liefst wilde ik namelijk alle tinten gebruiken! Uiteindelijk is dit mijn eerste ooglook geworden. In mijn crease bracht ik allereerst Sandbar aan. Daar overheen draag ik Shore Thing. In mijn outer V bracht ik Fin-tastic aan. Over mijn bewegend ooglid bracht ik Bubbels aan en om deze glans nog iets sprekender te maken bracht ik een klein beetje van Mermosa aan in mijn binnenste ooghoek. De look maakte ik af met wat eyeliner en mascara.

Wat me opvalt is dat alle tinten zo makkelijk zijn om mee te werken. Ze zijn zacht waardoor ze gemakkelijk aan te brengen zijn, makkelijk op te bouwen zijn én goed blenden. De oogschaduws hebben dus een hele fijne kwaliteit.

Conclusie

Misschien verwacht je het al: ik ben fan van het Be a Mermaid & Make Waves palette van Tarte. Wat een prachtig palette is dit! De verpakking alleen al is geweldig, maar ook de kwaliteit van de oogschaduws is top. De kleuren in het palette zijn veelzijdig en werken erg fijn. De tinten zijn zacht, maar niet poederig en blenden fijn. Ik kocht dit palette in Amerika en betaalde er daar rond de €34,- voor. Achteraf gezien is dit een hele goede aankoop geweest!

Wat vind jij van deze verpakking? Too much of juist geweldig?

xxx Teddy

15 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog