5x tips voor minder snel vet haar

tips voor minder snel vet haar

Niets is zo vervelend als met vet haar rondlopen. Vooral op een dag dat je je juist geen bad hair day kunt veroorloven. Trust me, ik ken het. Soms valt er nog wat van te maken, maar wanneer mijn haar echt vet is, is er met geen mogelijkheid meer een normaal kapsel van te maken. Naast dat het slecht is voor je haar heb ik ook vaak geen zin, en soms ook geen tijd, om mijn haar iedere dag te wassen en te föhnen. Maar ik wil wél dat het niet snel vet is. Herkenbaar? Vandaag deel ik maar liefst 5 tips voor minder snel vet haar. Benieuwd?

Stel je haar wassen eens wat vaker uit

Hoewel dit in het begin niet direct ervoor zal zorgen dat je haar minder snel vet wordt, zal dat het op de lange termijn wel doen. Het werkt zo: hoe vaker je je haar wast, hoe sneller je haar weer vet wordt, omdat je haar iedere keer weer nieuw ‘vet’ aanmaakt. Als je je haar minder vaak wast, zal je haar dus ook minder snel vet worden. Zelf was ik mijn haar meestal 3x per week en soms minder.

Gebruik droogshampoo

Ik kan echt niet meer zonder droogshampoo. Wanneer mijn haar net dat beetje volume mist of ik mijn haar wassen nog een dag wil uitstellen, is droogshampoo de oplossing. Je haar ziet er na gebruik niet meer vet uit en voelt ook een stuk frisser. Je haar wordt er niet per se minder vet van, maar het ziet er wel gelijk weer fris uit!

Zit er zo min mogelijk aan

Hoe vaker je met je handen door je haar gaat, hoe sneller je haar vet zal worden. Dit komt door het ‘vuil’ wat aan je handen zit, maar ook doordat je hoofdhuid talg aanmaakt wanneer de doorbloeding wordt gestimuleerd. Een hoofdmassage kan dus wel lekker zijn, maar niet goed als je je haar vet-vrij wil houden. Probeer door de dag heen dus zo min mogelijk aan je haar te zitten. Ga het ook niet 10 keer op een dag borstelen, want dat heeft hetzelfde effect.

Draag je haar vast

Deze tip sluit een beetje op de vorige aan: door je haar vast te dragen, is de kans groot dat je er een stuk minder aan zit én je haar een stuk minder beweegt. Hierdoor wordt de talgproductie zo min mogelijk gestimuleerd en zal je haar een stuk minder snel vet worden!

Vervang je kussensloop regelmatig

Doordat je een hele nacht op je kussen slaapt, blijven er allerlei vetten van je huid en haar achter op je kussen. Vies? Dat niet, mits je natuurlijk je kussensloop regelmatig vervangt. Wanneer je de volgende nacht weer op je kussen gaat liggen, kom je namelijk weer in aanraking met die vetten. Te lang op hetzelfde kussen slapen resulteert dus ook in sneller vet haar.

Wat zijn jouw tips voor minder snel vet haar?

xxx Teddy

2 comments

  • Oooh, heel fijn deze tips! Ik was mijn haar om de dag, maar probeer het sinds twee weken weer om de twee dagen te wassen. Zeker nu het zo heet is, draag ik het toch vaker vast, waardoor het minder snel opvalt als mijn haar vet is. Droogshampoo heb ik ook weleens geprobeerd, maar het effect ervan zie ik niet echt…

    Liefs,
    Marloes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog