Urban Decay – Backtalk Eye and Face Palette review

backtalk palette urban decay review

Sinds een aantal jaar gebruik ik eigenlijk alleen nog maar oogschaduwpalettes en geen losse oogschaduws meer. Met blush en highlighter heb ik dat niet. Die gebruik ik vaak nog los. Toch vraag ik me af of dat over een aantal jaar nog zo is, want er komen steeds meer blush/highlighter palettes op de markt. Zo ontving ik laatst een palette van Urban Decay met zowel oogschaduws als blushes en highlighters: het Backtalk palette. Vandaag laat ik deze maar al te graag aan je zien. Benieuwd?

Het palette ziet er super mooi uit. De verpakking is helemaal roze, met uitzondering van de witte letters. Dat het palette roze is, is geen toeval. Het backtalk palette bevat namelijk allemaal roze tinten oogschaduw en blush.

Volgens Urban Decay is dit palette perfect om overal mee naar toe te nemen. Dit reisvriendelijke 2-in-1 palette bevat namelijk aan de ene kant 12 oogschaduws en aan de andere kant 2 bijpassende tinten blush en 2 highlighters. De spiegel in het midden is daarnaast ook uitneembaar. Iedere kleur zou fluweelachtig pigment hebben dat gemakkelijk te blenden is én lang blijft zitten. Met dit palette speelt Urban Decay in op de trendkleur roze. Deze kleuren zouden volgens hen perfect zijn voor ieder huidtype. Laten we dat eens testen!

Hier zie je de 12 oogschaduws die in het palette zitten. 3 Sheets is een zachtroze- nude matte tint. Bare is een lichtroze/perzik satijnen oogschaduw en Curve is metallic roze glanzend en bevat een zilveren micro-glitter. De volgende oogschaduw, Backtalk, is een matte zacht roze en Shade is een diep fuchsia satijn. Attitude is metallic koperrood en WTF is een roodbruine matte. De laatste tint, 180, is een metallic bruin rood.

Hierboven zie je de swatches van de 12 tinten oogschaduw. Van links naar rechts zie je: 3 Sheets – Bare – Curve – Backtalk – Shade – Attitude – WTF – 180.

Alle tinten zijn echt goed gepigmenteerd. Zelfs de matte tinten zien er goed uit. Ik snap ook direct wat Urban Decay bedoelt met haar fluweelachtige pigment. De oogschaduws voelen namelijk allemaal heel zacht, maar niet korrelig aan.

Op naar de blushes en highlighters! Cheap shot is een medium roze/nude en Double Take een rijke lichtpaarse blush met een lichte glans. De eerste highlighter heet Low Key en heeft een roze-perzik tint. Party Foul heeft een lichtroze tot nude shimmer.

De swatches van de blushes en highlighters! Van links naar rechts zie je: Cheap Shot – Double Take – Low Key – Party Foul.

Ook de blushes en highlighters zijn goed gepigmenteerd. Van de blushes komt veel kleur af en de highlighters hebben beide een mooie glans. Beide producten zijn makkelijk aan te brengen, in te blenden en op te bouwen.

Hoewel ik de oogschaduws er stuk voor stuk goed uit vind zien, vond ik het nog wel lastig om mijn eerste ooglook met dit palette te maken. Normaal gesproken draag ik eigenlijk geen roze oogschaduw, dus dit is wel even wat anders dan ik gewend ben. Maar ik was zeker tevreden over het resultaat. Op mijn bewegend ooglid bracht ik Bare aan. In mijn crease draag ik Backtalk met daar overheen Attitude en in mijn outer V bracht ik een klein beetje van 180 aan. De look maakte ik af met wat eyeliner en mascara.

De oogschaduws brengen allemaal makkelijk aan en blenden ook erg goed. Over de kwaliteit heb ik dus niets aan te merken. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik een beetje moet wennen aan de roze tinten. Omdat ik van mijzelf al een hele roze ondertoon in mijn huid heb, weet ik niet of ik alle kleuren echt mooi vind bij mijn huid. Daarvoor moet ik toch nog even wat meer experimenteren.

Conclusie

Ik vind het Backtalk palette van Urban Decay heel leuk bedacht. De combinatie van oogschaduws met blushes en highlighters is erg handig, vooral wanneer je dit palette mee neemt op reis. Ook de uitneembare spiegel komt hierbij goed van pas. De kwaliteit van de oogschaduws, blushes en highlighter is zeker om over naar huis te schrijven. Wel moet je houden van roze tinten, want dit palette is roze all over. Ik moet er zelf even aan wennen, maar vind het zeker wel kunnen. Ik denk dat deze kleuren ook prachtig staan bij de donkere huid. Net wat Urban Decay zegt: ze zijn voor ieder type geschikt. Het Backtalk palette kost €53,00. Dat vind ik persoonlijk wel vrij prijzig.

Draag jij graag roze oogschaduw?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

4 comments

  • Ik vind dit palette zo mooi! De vormgeving en het magneten systeem. Jammer wel dat de kwaliteit van de oogschaduws wat tegenvalt, volgens meerdere bloggers, want de kleuren zien er prachtig uit!

  • Wat een mooi en veelzijdig palette! Inderdaad ideaal voor mee op reis. Kleuren zijn ook goed te combineren. Op shade na (hier moet ik wel mijn comfort zone voor uit ;-)) zijn het tinten die ik zelf ook dagelijks zou dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog