Verslag masterclass van 4711 Aqua Colonia

pers event 4711

Parfum is iets wat ik eigenlijk iedere dag wel draag. Ik kan heel blij worden van een lekkere parfum, dus toen ik een uitnodiging kreeg voor een parfum masterclass zei ik dan ook gelijk ja. Op 12 april ging ik naar Amsterdam voor de masterclass en lancering van de nieuwe parfum van 4711. Hier leerde ik over het merk 4711, maakte ik kennis met hun heerlijke parfums én leerde ik hun nieuwe parfum kennen. Nu, een week later, heb ik een verslagje voor je van de masterclass. Benieuwd?

Het pers event was in een prachtig atelier midden in Amsterdam. Aan de buitenkant van het pand was niets te zien van de mooie ruimte die binnen verscholen lag, dus het was een enorme verrassing toen ik naar binnen liep. Bij binnenkomt werd ik, zoals altijd, hartelijk ontvangen en kreeg ik een heerlijke (alcoholvrije) cocktail aangeboden. Het viel me gelijk op dat alles prachtig aangekleed was.

Toen iedereen er was, namen we plaats aan een lange tafel en werd een korte presentatie gehouden over het merk 4711. 4711 is een merk wat ik persoonlijk al van vroeger ken. Mijn oma gebruikte vroeger altijd de originele eau de cologne van dit merk. In de presentatie werd verteld dat het merk al 225 jaar (!) bestaat en nu bezig is met allerlei nieuwe parfums/eau de colognes zodat het merk ook wat moderner wordt. Dat vind ik nou leuk! Een merk met karakter en geschiedenis maar wat ook met de tijd mee gaat.

Na de presentatie werden we gevraagd mee te lopen voor een klein interactief ‘spelletje’. We moesten allemaal op basis van onze voorkeur een kleur uitkiezen die we mooi vonden. Vervolgens werd er een stukje van het lintje afgeknipt en kreeg je die. Toen iedereen een lintje had, gingen we in kleur-groepjes staan. Roze bij roze, groen bij groen en zo verder. We moesten kort beschrijven waar we deze kleur mee associeerden en vervolgens werd de bijbehorende parfum op het lintje gesprayd en ons gevraagd of deze parfum ook aan onze verwachtingen voldeed.

Ik koos voor het roze lintje, waar de parfum met pink pepper en grapefruit hoorde. Een hele lekkere geur! Verrassend vond ik dat ook de groene variant, met bloedsinaasappel en basilicum, me erg aansprak. En natuurlijk de nieuwe geur waar het perzikkleurige lintje bij hoorde…

De meiden die het perzikkleurige lintje hadden gekozen, waren als laatste aan de beurt, want om deze parfum draaide het die dag. De nieuwste geur van 4711 is namelijk white peach & coriander. We mochten de parfum ruiken en veel meiden vonden dit toch wel de lekkerste geur. Ik vond hem ook enorm lekker!

Na het ruiken van alle geuren uit deze lijn, kregen we nog een korte uitleg van de dame die de geuren voor 4711 ontwerpt. Ze liet ons niet alleen de parfums ruiken, maar ook de ruwe materialen waaruit de geuren bestaan. Zo had ze een flesje met rozen-geur, sandelhout en musk mee. Ook stonden er op tafel allemaal bakjes met de ingrediënten die in de parfums zaten waar we aan konden ruiken. Echt leuk gedaan!

Conclusie

Ik vond de masterclass een heel geslaagd event. Ik heb veel geleerd over 4711 en parfums in het algemeen. Ook heb ik geleerd dat combinaties die ik in eerste instantie ‘gek’ vind, enorm lekker kunnen uitpakken. Aan het einde van de middag kreeg ik een tasje mee naar huis met de nieuwe geur van 4711, de white peach & coriander variant. Hier kun je binnenkort dan ook zeker een review van verwachten.

Kende jij het merk 4711 al?

xxx Teddy

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog