MAC – Velvet Teddy lipstick review

mac velvet teddy review

Een tijdje terug was er ineens 20% korting op alle MAC producten bij Douglas. In eerste instantie geloofde ik het niet helemaal, totdat ik toch echt op de website zag dat het zo was. Omdat mijn onderbuik gevoel al zei dat dit of een foutje was of erg snel zou gaan, besloot ik diezelfde avond nog wat dingetjes te bestellen. Gelukkig maar, want een paar dagen later was vrijwel alles uitverkocht. Een van de dingen die ik bestelde was de matte lipstick in de kleur Velvet Teddy. Niet alleen de kleur sprak me heel erg aan, maar ook de naam natuurlijk. Vandaag wil ik dit kleurtje aan je laten zien. Benieuwd?

Ook deze lipstick zit in een zwart, kartonnen doosje zoals ik gewend ben van MAC. Op het doosje staat in witte letters om welk product het gaat. Hoewel het doosje er vrij simpel uitziet, vind ik het altijd wel strak en luxe ogen. De lipstickhuls zelf is zwart met hele minuscule glittertjes en zilveren details. Ook de vorm is zoals ik deze gewend ben van MAC. Ja, ik vind deze hulzen echt mooi.

Volgens MAC hebben hun lipsticks een volle crèmetextuur en voelen ze zacht aan bij het aanbrengen. Het product zou verzorgend werken en een subtiele glans achterlaten. Ook zouden de lipsticks lang blijven zitten. De lipsticks van MAC zijn verkrijgbaar in verschillende finishes. Velvet Teddy is een matte lipstick, wat inhoudt dat hij een maximale kleurdekking geeft in combinatie met een niet-glanzende textuur. De laatste tijd ben ik persoonlijk erg fan van matte lipsticks.

Hierboven zie je hoe Velvet Teddy eruit ziet op mijn pols. Zoals je kunt zien dekt de tint echt goed. Ook is de tint perfect mat. Ik vind het hier al een hele gave kleur met een mooie finish. Ook voelt de lipstick niet stroef aan.

mac velvet teddy swatch

Hier zie je hoe Velvet Teddy eruit ziet op mijn lippen. Ook hier dekt de tint echt goed. De lipstick is mat, maar toch romig. Hierdoor voelt hij prettig aan op mijn lippen en brengt hij gemakkelijk aan. Het is geen super stroeve lipstick die je lippen enorm uitdroogt. Natuurlijk blijft Velvet Teddy een matte lipstick, dus erg voedend is hij niet, maar mijn lippen worden er niet erg droog van.

Doordat Velvet Teddy een matte lipstick is, blijft hij erg goed zitten. Ik denk dat hij wel een uur of 4/5 goed blijft zitten. Natuurlijk is dat afhankelijk van wat je eet en drinkt, maar iets kleins te eten of drinken overleeft ie makkelijk.

Conclusie

Ik vind Velvet Teddy echt een mooie kleur. Ik ben sowieso erg fan van MAC lipsticks, dus ik heb er een nieuwe favoriet bij. Velvet Teddy is een mooie tint die denk ik bij veel mensen goed staat. De lipstick is mat, iets wat ik erg mooi vind. Hoewel hij mat is, is hij niet zo uitdrogend als ik had verwacht. Hij voelt fijn aan op mijn lippen, dus dat vind ik een groot pluspunt. Ik kocht deze lipstick met korting, maar normaal gesproken zijn de lipsticks van MAC verkrijgbaar voor 19,50. Vind je Velvet Teddy nou te warm? Pink Plaid is een stuk koeler ook een groot favoriet van me. Bekijk hier mijn review met swatches.

Wat vind jij van dit kleurtje?

xxx Teddy

10 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog