W7 – metal pout matte lip gloss review

W7 metal pout matte lip gloss review

Waar ik vroeger helemaal fan was van glanzende lipgloss, moet ik daar nu nog weinig van hebben en smeer ik liever een matte lipstick op mijn lippen. De laatste tijd zie ik steeds vaker liquid lipsticks met een metallic finish voorbij komen. Hoewel ik het eerst niet echt wat vond, trekt het toch steeds meer mijn aandacht. Toen ik hoorde dat W7 sinds kort ook een lipproduct met een metallic finish heeft, was ik dan ook gelijk nieuwsgierig. Vandaag wil ik je dit product, genaamd metal pout matt lip gloss, dan ook graag laten zien. Benieuwd?

De lip gloss zoals W7 het zelf noemt, zit in een tube zoals ik die gewend ben van een lip gloss. De tube ziet er verder vrij simpel uit. Hij is doorzichtig, heeft een zwarte dop en zwarte details. Wat me wel opvalt, zijn de ‘druppels’ onder de dop. Dit doet me een beetje denken aan de lipproducten van Kylie Jenner.

Hier kun je de druppels die ik bedoel goed zien. Ook kun je hier het metallic effect van de lip gloss goed zien.

Volgens W7 zorgt de metal pout lip gloss ervoor dat je lippen subtiel metallic zijn, maar wel een matte finish hebben. De textuur is creamy, waardoor het product goed zou blijven zitten. In totaal zijn er vier verschillende tinten verkrijgbaar. Klinkt goed! Toch was ik ook een beetje in de war, metallic en matt tegelijk? Kan dat? We will see…

Ik heb de rozige tint van de vier genaamd Goldilocks. Hierboven zie je hoe deze tint eruit ziet op mijn pols. Zoals je kunt zien dekt de tint vrij goed en is de metallic glans duidelijk zichtbaar. De tint zelf zit een beetje tussen roze en roestbruin in, wat ik wel erg gaaf vind. Wel zie ik dat de lip gloss niet helemaal egaal dekt, onder aan zit het product dikker dan aan de zijkanten.

W7 - metal pout matte lip gloss swatch

Hierboven zie je hoe Goldilocks eruit ziet op mijn lippen. Allereerst wil ik zeggen dat ik de kleur echt gaaf vind. Het is een hele speciale kleur en de glans past er ook goed bij. Ja, dit is wel iets voor mij. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik het matte effect niet helemaal snap. Persoonlijk vind ik dit toch vrij glanzend. Maar dat maakt niet uit, want ik ging juist voor het metallic effect.

De lip gloss brengt prettig en gemakkelijk aan. De crèmige substantie smeert gemakkelijk uit en voelt fijn aan op mijn lippen. Wel is het lastig de gloss perfect egaal aan te brengen. Als je kijkt naar de randjes, zie je wel dat hij daar wat minder goed dekt. Maar van een afstandje zie je dat niet heel erg.

De metal pout matt lip gloss blijft bij mij prima zitten. Wel slijt hij vrij snel door wat eten. Je zult hem dus tussendoor wel af en toe moeten bijwerken. Op zich niet erg, maar ik had liever gezien dat hij echt goed zou blijven zitten. Maar hey, dat is vaak zo bij glanzende lipproducten.

Conclusie

Ik vind de metal pout matt lip gloss van W7 erg leuk. Ik weet alleen niet zo goed waarom ze dit product ook matt noemen, want dat is hij absoluut niet. Deze lip gloss heeft een gave metallic glans die duidelijk zichtbaar is. Ook de kleur Goldilocks vind ik erg mooi. Het product brengt prettig aan en voelt fijn aan op mijn lippen. Wel is dit een product wat niet de hele dag perfect blijft zitten, maar met wat bijwerken ben je weer ready to go. De metal pout matt lip gloss kost 3,95. Dat vind ik een prima prijsje voor dit product.

Wat vind jij van dit soort metallic lipproducten?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog