Yves Saint Laurent – Vernis à Lèvres Glossy Stain

yves saint laurent glossy stain review

Yves Saint Laurent is zo’n merk waar ik al jaren iets van wil proberen. Met name de glanzende hulzen van de lipsticks spraken me altijd erg aan. Maar eerlijk? De prijs hield me een beetje tegen. Bijna €40,- voor een lipstick neertellen? Nee, dan haalde ik toch liever voor diezelfde prijs twee M.A.C lipsticks in huis. Maar toen ik laatst tegen deze afgeprijsde Glossy Stains van Yves Saint Laurent aanliep, besloot ik ze eens te proberen. Want tja, ik was door de jaren heen toch wel erg nieuwsgierig geworden. Vandaag vertel ik je daarom dus alles over mijn eerste ervaring met deze YSL lipproducten. Benieuwd?

De Glossy Stains zitten in een vierkante lipgloss huls. Ze zijn vrij klein in verhouding met de andere liquid lipsticks of lipglossjes die ik heb. Wel vind ik de verpakking er heel chique uitzien met de gouden dop, het grote logo van YSL en de venstertjes waardoor je de kleur kunt zien.

Volgens Yves Saint Laurent is dit product perfect voor vrouwen die vollere lippen willen met de mooiste kleuren én een prachtige glans. De Glossy Stain of Vernis à Lèvres is meer dan een lipstick en meer dan een gloss.

Er zijn maar liefst 17 verschillende kleuren verkrijgbaar van de Vernis à Lèvres. Ik heb er zelf 3. Van links naar rechts zie je: 46 Rouge Fusain – 9 Rouge Laqué – 7 Corail Aquatique. Zoals je kunt zien, komt er wel veel kleur vanaf, maar is het wel echt een gloss.

Hierboven zie je hoe 46 eruit ziet op mijn lippen. 46 is een donkere rode tint met een subtiele glitter erin. Ik vind deze kleur verrassend goed dekken!

Nummer 9 is een wat fellere rode tint zonder glitters.

Nummer 7 is de lichtste van het stel. Deze kleur zit een beetje tussen lichtroze en koraal in. Iets wat ik zelf echt heel mooi vind. Ja, dit is echt zo’n kleur die ik dagelijks zou kunnen dragen!

Alle drie de tinten dekken verrassend goed en voelen prettig aan op mijn lippen. Het zijn geen plakkerige glossjes, maar eerder een wat waterige substantie. Daardoor vind ik ze fijn zitten. De gloss vervaagt wel vrij snel als je wat eet of drinkt, maar de kleur blijft redelijk goed zitten door de dag heen. Uiteraard is het wel aan te raden hem af en toe bij te werken, maar dat had ik ook niet anders verwacht bij een gloss.

Conclusie

Ik heb met veel plezier de Vernis à Lèvres van Yves Saint Laurent getest. Eerlijk? Ik vind alle drie de kleuren erg mooi en de producten ook kwalitatief goed. Maar om er nou €39,27 voor neer te leggen? Nee, dat vind ik toch wel erg veel geld voor zo’n Lip Stain. Voor dat geld zou ik verwachten dat de kleur de volgende ochtend nog flawless aanwezig zou zijn. Ik doe het voorlopig daarom maar gewoon met de drie tinten die ik heb, want met mijn Yves Saint Laurent collectie uitbreiden wacht ik nog even…

Heb jij wel eens een lipstick van Yves Saint Laurent getest?

xxx Teddy

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog