5x verhuistips

Mocht je het nog niet weten, in mijn vorige blogpost had ik het er ook al over: ik ben verhuisd! Sommige mensen hebben een hekel aan verhuizen, maar ik vind het juist wel leuk. Al mijn spulletjes uitzoeken, inpakken en daarna een nieuw plekje geven. Vooral dat laatste is iets waar ik echt van kan genieten en lekker mijn tijd voor neem. Maar oké, ik moet eerlijk toegeven, niet alles aan verhuizen is leuk. Zo heb ik door het gewoon te doen aardig wat dingen geleerd en ja, ook dingen die ik volgende keer anders zou doen. Vandaag wil ik 5 verhuistips met je delen, met dingen die ik van mijn verhuizing heb geleerd. Benieuwd?

1. Plan extra verhuistijd in

Trust me, als je denkt dat je alles in één dag kunt fixen: I don’t think so. Het is zeker niet verkeerd om een deadline te stellen voor jezelf, maar wees ook een beetje realistisch. Hou rekening met onverwachte dingen, een extra pauze of gewoonweg het feit dat het gewoon echt veel tijd kost om alles in te pakken, te vervoeren en uit te pakken. Vooral wanneer je net als ik redelijk veel spullen hebt…

2. Neem extra verhuisdozen

Ook dit is er zo eentje. Ik dacht echt dat ik met een paar verhuisdozen het grootste gedeelte wel kon verhuizen. Nou, niet dus. Ik had bijvoorbeeld totaal niet aan zien komen dat ik al twee hele dozen nodig zou hebben voor kledinghangers… Alleen kledinghangers. Wie bedenkt dat nou? Kies er dus voor om wat extra verhuisdozen te halen of doe je verhuizing in een paar keer. Pak wat dozen uit en neem ze weer mee om te vullen.

3. Doe je verhuisdozen of tassen niet te vol

Een tip die een beetje voortborduurt op de vorige: doe je verhuisdozen of tassen niet té vol. Ik ben zo iemand die denkt: oh hier past vast nog iets bij. Nou, ik kan je uit ervaring vertellen dat als je dat maar vaak genoeg denkt je uiteindelijk achter blijft met een gescheurde verhuisdoos die je én niet meer kunt hergebruiken én verrekte lastig te tillen is. Hetzelfde geldt voor tassen. Ik sloopte een grote shopper met rits omdat ik dacht dat dat ene kussen er echt nog wel in kon. Vond de rist niet zo leuk…

4. Plak flessen en tubes dicht met een plakbandje

Ja, ook een handige. Ik heb nogal een voorraad met body lotions, nagellakremovers, tonics en andere make-up removers. Heel leuk allemaal, maar die dingen gaan snel open en lekken dus ook snel. Iets wat je moet zien te voorkomen is dat straks de hele inhoud van je verhuisdoos onder de parfum, body lotion of nagellak remover zit. Dat is gewoon geen pretje. Gelukkig wist ik dit al van tevoren, dus nee ik had geen lekkende body lotion tussen mijn spulletjes. Score!

5. Vraag mensen om je te helpen

Verhuizen is niet alleen veel gezelliger met meer mensen, maar ook gewoon praktischer. Je bent sneller verhuisd, kunt makkelijker meubels op z’n plek krijgen en bent ook minder moe aan het einde van de rit. Daarnaast vond ik het fijn om mensen om me heen te hebben voor advies: “Zal ik mijn bureau zo neerzetten of toch een kwartslag draaien?” “Wat is een goede hoogte voor dit kastje?” Zie het als een soort personal advisors tijdens je verhuizing. Ideaal toch?

Dat waren mijn 5 verhuistips! Mocht jij nog handige verhuistips weten, laat ze dan zeker hier achter. Wie weet heeft iemand er nog wat aan!

Ben jij wel eens verhuisd?

xxx Teddy

2 comments

  • Zeker hele nuttige tips. Ik zou anders ook echt die fout gemaakt hebben met te volle verhuisdozen. Ik ben dan zo iemand die denkt ja lekker praktisch. Maar niet zo lekker praktisch als dalijk alles op de grond ligt haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog