Koningsdag: wat als oranje je niet staat?

Morgen is het alweer Koningsdag. Ik vind het altijd super leuk om deze dag te vieren. Wel is het de enige dag van het jaar dat ik me met een klein beetje tegenzin in het oranje hijs. Mijn huid is heel licht met een wat rozige ondertoon en oranje is echt zo’n kleur die me gewoon niet staat. Ik durf te wedden dat ik hier niet alleen in ben, dus daarom heb ik vandaag 5 tips om deze dag vol oranje door te komen.

Combineer rood, wit en blauw
Rood, wit en blauw zijn de kleuren van de vlag en hey, waar staat dat je per se oranje aan moet? Hoe leuk is het als je deze drie kleuren combineert en hier een fashionable outfit mee maakt die jou wél staat? Precies, heel leuk!

Koraal
Ga voor een kleur die net wel/net niet echt oranje is. Denk bijvoorbeeld aan een koraaltint. Dit zal je misschien sneller staan én je bent ook nog eens origineel.

Kings it up
Op deze dag hoef je niet per se iets met de Nederlandse kleuren te doen. Een leuk kroontje of een t-shirt met een kroon kan ook heel erg leuk zijn. Dan hoef je niet eens meer na te denken over de kleur oranje.

It’s all in the details
Een beetje oranje kan je nog wel dragen zonder dat het opvalt dat je deze kleur eigenlijk niet zo goed kan hebben. Draag bijvoorbeeld oranje nagellak of een leuk armbandje. Zo doe je toch mee met de oranjegekte, maar wel op een manier die bij jou past.

Draag het zelfverzekerd
Ook al staat oranje je niet, maar wil je toch graag meedoen met de massa door oranje aan te trekken? Draag het dan zelfverzekerd. Doe alsof het je staat. Wedden dat niemand er iets van zegt of juist zegt dat het je leuk staat? You go girl!

Wat draag jij met koningsdag?

xxx Teddy

9 comments

  • Ik heb koningsdag maar 1x gevierd, toen was het nog koninginnedag, en ik vond het echt te moeilijk om iets leuks in’t oranje te kiezen dus was het meer zo’n rood oranje. Hier is het geen feestdag maandag, maar geniet van je extra lang weekend!

  • Wat een leuke post! Zelf zou het mij niet veel uitmaken om oranje te dragen op de dag, ook al staat het me niet. 😀 Gewoon net zoals je zegt, het zelfverzekerd dragen!

  • Ik vind oranje ook niet de mooiste kleur om te dragen en vind niet dat het mij heel flatterend staat. Vind het maar een aparte kleur. Met Koningsdag draag ik ook eigenlijk nooit oranje, maar gewoon een leuke party outfit. Alleen met het EK/WK trek ik oranje aan haha, want dan word ik erg fanatiek!

  • Wat een goede en originele post! Ik zou zelf sowieso eerder voor koraal gaan, gewoon omdat ik dat een net iets mooiere kleur vind. En eerlijk is eerlijk, ik heb helemaal niets orangjes.

  • Ik draag alleen oranje nagellak. Soms deed ik ook oranje oogschaduw op. Stond niet heel mooi, maar met Koningsdag is dat niet zo erg. Ik wil nog een keer oranje lipstick proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog