witte sneakers schoonmaken

Witte sneakers schoonmaken? Zo houd je ze witter dan wit

Witte sneakers? Ik hou ervan. Ze passen bijna bij iedere outfit en kunnen een nette broek of jurkje wat stoerder maken. Ik draag daarom ook regelmatig mijn geliefde witte Nikes. Helaas ben ik zo iemand die iets wits niet wit kan houden. Met schoenen lijkt me dat sowieso onmogelijk, maar bij mij lijkt het altijd nét wat sneller te gaan. Herkenbaar? Ik geef je vandaag tips hoe je jouw witte sneakers kunt schoonmaken en ze witter dan wit kunt houden.

1. Spray, spray, spray!

Voorkomen is beter dan genezen, right? Spray daarom jouw witte pareltjes direct in zodra je ze krijgt. Kies een spray die speciaal voor het materiaal van jouw sneakers gemaakt is. Leren schoentjes? Kies dan een spray die speciaal voor leer gemaakt is. Suède? Kies een spray voor suède, enzovoorts. Check ook of de spray vuilafstotend is, zodat jouw witte schoenen zo min mogelijk vuil aantrekken. Vergeet jouw sneakers niet regelmatig opnieuw in te sprayen om dit vuilafstotende laagje te behouden.

2. Cleaning

Maak jouw sneakers regelmatig schoon met een nat doekje. Maak de doek niet te nat en gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Als je dit regelmatig doet, houd je jouw sneakers langer mooi.

3. Wash it!

Zijn jouw witte sneakers niet meer te redden met een nat doekje? Doe ze dan eens in de wasmachine. Doe je sneakers in een oude kussensloop, knoop deze goed dicht en doe ze samen met wat wasmiddel in de machine. Wedden dat ze er weer mooi schoon uitkomen?

4. Smeren

Wist je dat er ook een soort schoensmeer bestaat voor witte schoenen? I didn’t! Laatst ontdekte ik dit en het is echt een uitkomst. Dit vloeibare goedje zit in een plastic tube met een sponsje. Hierdoor kun je jouw sneakers direct insmeren met het spul, even laten intrekken en daarna zien jouw schoenen er weer uit als nieuw!

Hoe zou jij jouw witte sneakers schoonmaken?

xxx Teddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog