Kruidvat – hair essentials anti-klit borstel

anti-klit borstel kruidvat

Als ik ga shoppen sla ik bijna nooit de Kruidvat over. Ze hebben hier vaak leuke, handige dingetjes en natuurlijk veel make-up. Laatst kwam ik een leuk product tegen tijdens mijn shopsessie. Ik heb zelf een Tangle Teezer waar ik heel erg tevreden over ben, maar een extra borstel is af en toe wel handig. Toen ik deze look-a-like van Kruidvat zag, werd ik dan ook nieuwsgierig. Ik vroeg me af of de anti-klit borstel van de hair essentials van Kruidvat fijn zou werken. Benieuwd?

anti-klit borstel roze kruidvat

De borstel ziet er in ieder geval heel snoepig uit. Hij is lichtroze met mintgroene pinnetjes. Ik vind deze kleurencombinatie erg leuk en vind het ook erg vrolijk staan op mijn make-up tafel. In het kruidvat filiaal waar ik was, hadden ze ook een blauwe met paars en een zwarte. De borstel is niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Hij heeft een handvat die lekker in je hand ligt en waar je hem fijn kunt vast houden. Verder ziet de borstel er vrij simpel uit.

Volgens Kruidvat is deze borstel perfect voor het ontklitten van je haar. Ook zou je haar na het borstelen minder snel weer gaan klitten. Dat is eigenlijk precies waarvoor ik een haarborstel gebruik, dus dit klonk al goed!

goedkope anti-klit borstel

De borstel werkt prima. Hij gaat makkelijk door mijn haar heen en ontklit mijn haar ook goed. Zodra ik veel klitten in mijn haar heb, moet ik wel wat meer moeite doen en de borstel een paar keer door mijn haar heen halen, maar dat vind ik niet zo erg. Na het borstelen is mijn haar niet snel statisch en blijft het ook redelijk netjes en zonder klitten.

tangle teezer dupe kruidvat

Deze borstel deed me gelijk denken aan de Tangle Teezer. Ik heb hier mijn eigen Tangle Teezer naast de hair essentials anti-klit borstel gelegd zodat je het verschil kunt zien. Beide borstels hebben plastic pinnetjes die zowel hoog als laag zijn. Wel zijn de pinnetjes van de Tangle Teezer een stuk dunner. Het oppervlak met pinnetjes lijkt qua vorm wel op elkaar, maar de anti-klit borstel heeft ook nog een handvat in tegenstelling tot de Tangle Teezer. Beide borstels werken voor mij goed. Al moet ik eerlijk toegeven dat de Tangle Teezer mijn haar net wat makkelijker ontklit. De anti-klit borstel doet het ook prima, alleen moet deze af en toe iets meer moeite doen. De borstels lijken dus wel op elkaar, maar zijn echt niet hetzelfde.

img_4763m_zps3wvvayeg

Conclusie

De anti-klit borstel van de hair essentials van Kruidvat is zeker een leuke en fijne borstel. Hij doet goed zijn werk en ziet er ook nog eens super leuk en vrolijk uit. Deze borstel is geen perfecte dupe, maar wel een goedkoop alternatief voor de Tangle Teezer. De anti-klit borstel kost namelijk maar 3,99 en een echte Tangle Teezer kost 15 euro.

Wat voor borstel gebruik jij?

xxx Teddy

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog