Swiss O-Par – haarkur

Beauty shoppen in andere landen vind ik altijd extra leuk. Veel landen hebben allerlei merken en producten die wij hier in ons kleine Nederlandje helemaal niet hebben. Zo hebben onze buren hele leuke merken die ik hier niet kan shoppen. Zo kwam ik een tijdje geleden deze haarmaskertjes tegen van het merk Swiss O-Par in Duitsland.

Eens in de zoveel tijd ga ik samen met mijn ouders een dagje naar Duitsland. We gaan even shoppen, we lunchen uitgebreid en eten ’s avonds een grote schnitzel. Om de dag af te sluiten rijden we vaak langs een enorme supermarkt om nog wat dingen te kopen. Het leuke aan deze supermarkt is dat er ook een beauty afdeling in zit. Echt groot is ie niet, maar wel erg leuk.

De verpakking vind ik om eerlijk te zijn niet heel speciaal. Hier had het merk wel wat meer aandacht aan mogen besteden. Ook moet je het harde plastic zakje open knippen. Niet echt handig als je onder de douche staat, dus daarom doe ik dat altijd van tevoren. Het zou fijner zijn als er gewoon zo’n scheur randje zou zitten.

Er lagen verschillende soorten van dit haarmasker in het schap. De eerste variant die ik koos is die met kiwi. Dit haarmasker is een vitamine haarkuur voor als je normaal of droog haar hebt. Het masker breng je aan op je natte haar en spoel je er na 2 minuten weer uit.

Qua textuur lijkt dit masker een beetje op dikke mousse. Één zakje is meer dan genoeg voor één keer. Misschien kan je er wel twee keer mee doen als je wat korter haar hebt. Dan moet je alleen wel een manier zoeken om het maskertje goed te houden als het zakje open is. Ik heb daarom gewoon het zakje in één keer gebruikt.

Het masker bracht ik aan nadat ik mijn haar gewassen had. Ik liet het ongeveer twee minuten intrekken en spoelde het daarna uit. Het masker ruikt lekker fris en een beetje naar kiwi. Deze geur blijft helaas niet in je haar hangen. Wel heb ik het idee dat mijn haar wat heeft aan dit masker. Het glanst mooi en ziet er verzorgd uit.

 

Natuurlijk kon ik het niet laten om maar één maskertje te kopen. Naast de kiwi variant koos ik ook voor die met kokosmelk. Dit maskertje is voor broos en droog haar. Het aanbrengen is precies hetzelfde als bij het kiwi masker en ook deze moet twee minuten intrekken.

Waar het kiwi masker meer op mousse lijkt, is dit masker juist heel crème achtig en milky. Dat was ook wel te verwachten door de kokosmelk. Dit masker ruikt dan ook naar kokos. Je moet ervan houden, maar ik vind het persoonlijk af en toe wel lekker. Ook voor dit masker geldt dat de geur niet echt in je haar blijft hangen.

Nadat ik dit masker had gebruikt, was mijn haar heerlijk zacht. Door dit milky masker is mijn haar goed verzorgd en lijkt het minder droog.

Ik vind deze maskertjes erg leuk. Ze zien er niet heel bijzonder uit, maar ze doen hun werk goed. Ik kocht ze bij een grote supermarkt in Duitsland voor volgens mij nog minder dan een euro. Het nadeel is wel dat ik ze nog niet in Nederland ben tegen gekomen. Wil je dit product nou ook proberen? Dan moet je toch echt een tripje naar Duitsland plannen…

Gebruik jij wel eens een haarmasker?

xxx Teddy

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog