10x dingen waar wattenstaafjes handig voor zijn

Hoewel ik niet meer zonder mijn kwasten kan, is er één ’tool’ waar ik daarnaast ook echt bij zweer: wattenstaafjes. Deze dingen zijn zo multifunctioneel, dat je er bijna je hele make-up look mee zou kunnen maken. Oké, dat dan weer net niet, maar je kunt er wel enorm veel mee. Waarschijnlijk vraag je je af wat je er dan allemaal mee kunt. Vandaag geef ik je 10 manieren waarop je wattenstaafjes kunt gebruiken. Benieuwd?

1. eyeliner foutjes wegwerken
Hoewel ik iedere dag eyeliner draag, ben ik gewoon geen ster in het aanbrengen ervan. Ik moet m’n eyeliner bijna altijd wel een beetje bijwerken door een klein beetje weg te halen. Daar gebruik ik altijd een wattenstaafje met wat remover voor. Werkt super!

2. nagellak foutjes verwijderen
Hetzelfde geldt voor nagellak. Ik draag het vaak, maar ook ik schiet nog wel eens een klein beetje uit. De uitgeschoten nagellak haal ik weg met een wattenstaafje met nagellakremover.

3. lipstick foutjes weghalen
Een wattenstaafje kun je ook gebruiken om je lipstick net wat strakker te maken door hem langs de rand van je lip te halen. Wanneer je er een klein beetje concealer op doet, werkt dit nog beter.

4. lipstick aanbrengen
Als je even geen lipstick kwastje bij de hand hebt, kun je net zo makkelijk een wattenstaafje gebruiken. Werkt iets minder precies, maar nog steeds preciezer dan je lipstick zelf!

5. oorbellen schoonmaken
Als ik oorbellen langere tijd achter elkaar draag, kunnen ze nog wel eens een beetje vies worden. Daarom maak ik ze regelmatig schoon met wat alcohol en een wattenstaafje. Doordat een wattenstaafje zo klein is, kun je precies werken.

6. wimperlijm aanbrengen op je nepwimpers
Nepwimpers draag ik eigenlijk niet zo vaak. Maar wanneer ik ze draag, vind ik het aanbrengen van de lijm altijd best een dingetje. Vaak komt er te veel uit de tube, waardoor het enorm ongelijk is verdeeld. Als je je wimperlijm eerst aanbrengt op een wattenstaafje en deze vervolgens langs de rand van je nepwimper haalt, weet je zeker dat de lijm gelijk verdeeld is!

7. oogschaduw aanbrengen
Heb je nou geen kwasten bij de hand? Of wil je je oogschaduw onderweg bijwerken? Dat kan gewoon met een wattenstaafje! Natuurlijk gebruik je op deze manier wel meer product en werkt het net even anders, maar het kan wel! Ook een strak lijntje langs de wimperrand kun je hiermee zetten.

8. vuil onder je nagels vandaan halen
Soms zit er een beetje viezigheid onder je nagels. Dat ziet er niet echt fris uit. Wat je kunt doen is je nagels schoonmaken met een speciaal borsteltje, maar als je die niet bij de hand hebt, kun je ook gewoon een wattenstaafje gebruiken.

9. smudgen 
Een aantal jaar geleden droeg ik bijna iedere dag oogpotlood. Soms droeg ik een strakke lijn, maar wat ik ook vaak deed is het een beetje uitvegen, zodat de lijn niet te hard en te opvallend was. Je raadt het misschien al: dat deed ik met een wattenstaafje.

10. blenden
Ben je nou je blending kwast vergeten, probeer dan je oogschaduw een beetje te vervagen met een wattenstaafje. Het effect is misschien wat minder mooi, maar wel beter dan niets!

Waar gebruik jij wattenstaafjes voor?

xxx Teddy

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog