4711 acqua colonia review

4711 Acqua Colonia seasonal edition

Wat ik omschrijf als een lekker, winters parfum? Een warme, kruidige, maar toch draagbare geur. Veel van mijn parfums draag ik het hele jaar door, maar ik heb ook een paar geuren die ik echt specifiek in de zomer of winter pak. Vooral de parfums van 4711 acqua colonia vind ik hier een goed voorbeeld van. Ik heb een hele lekkere variant met perzik die perfect voor de lente en zomer is, terwijl de red apple & chili variant perfect bij de winter past. Laatst kreeg ik een prachtige doos met twee geuren van 4711 acqua colonia seasonal edition lijn die ook weer perfect voor de winter zijn. Vandaag laat ik ze allebei aan je zien.

4711 acqua colonia seasonal edition

4711 acqua colonia

De twee eau de colognes, want dat zijn het eigenlijk, zitten in een prachtige, kartonnen doos. Elk met een eigen doosje. Wat ik zo mooi vind aan de flacons van 4711, is dat ze altijd hetzelfde patroon hebben in het glas. Ook vind ik de doosjes erg mooi vormgegeven met afbeeldingen van de ingrediënten.

4711 acqua colonia cotton almond

De eerste variant is de cotton & almond eau de cologne. Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van dit soort wasgoed-achtige geuren. Maar wat is deze geur lekker! Hij heeft door de cotton noot wel echt die vers-wasgoed-vibe, maar de amandel maakt hem heerlijk warm. Een hele lekkere geur als je het mij vraagt!

4711 acqua colonia pomegranate eucalyptus

Op naar nummer twee: de pomegranate & eucalyptus variant. Dit is zo’n combinatie waarvan ik niet wist wat ik moest verwachten. De geur is zoet, door de granaatappel noot, maar ook plant-achtig door de eucalyptus. Een bijzondere combi, meer dan de eerste geur, maar ook erg lekker. Wel denk ik dat dit een geur is die niet voor iedereen een schot in de roos is omdat hij zo specifiek is.

4711 acqua colonia winter 2019

Conclusie

Ik ben weer heel tevreden over de 4711 acqua colonia eau de colognes. Wat ik vooral leuk vind aan dit merk is dat de flacons heel herkenbaar blijven, maar de geuren me altijd verrassen. Het zijn geen standaard geuren en er worden regelmatig combinaties gemaakt die ik gewaagd vind.

Ik vind beide geuren top. Hou je meer van zoet, dan is de pomegranate & eucalyptus wat voor jou. Ben je meer fan van wasgoed-geuren, dan raad ik je de cotton & almond eu de cologne aan. Ik denk dat vooral die laatste bij veel mensen in de smaak valt. Wel blijven het beiden eau de colognes. Ze blijven dus iets minder lang hangen dan een eau de parfum, maar ze blijven alsnog wel prima hangen door de dag heen. Een eau de cologne van 4711 kost rond de €20,- voor 50 ml. Dat vind ik zelf een hele mooie prijs!

Draag jij al je parfums het hele jaar door of heb je ook speciale winter-geuren?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog