4711 – Remix eau de cologne

4711 remix eau de cologne review

In mijn maandelijkse overzichtje met foto’s heb ik je al laten zien dat ik naar een hele leuke parfumlancering ging. Dit was niet zo maar een lancering, nee, er werden maar liefst 2 (!) nieuwe parfums gelanceerd. Eentje van het merk s.Oliver en eentje van het merk 4711. Parfumlanceringen vind ik altijd super leuk, maar het blijft altijd wel een verrassing of de geur ook echt wat voor me is. Toen ik hoorde dat de 4711 geur lavendel als topnoot had, was ik een beetje huiverig. Lavendel is namelijk zo’n geur die ik niet lekker vind. Maar eerlijk is eerlijk, de parfum heeft me écht verrast en sinds ik hem heb, draag ik hem regelmatig. Dus voor de lavendel-lovers onder ons én de niet-lavendel-lovers: vandaag mijn review van de nieuwe 4711 geur Remix eau de cologne. Benieuwd?

4711 remix eau de cologne lavendel

Allereerst de verpakking. Alle parfums van 4711 hebben dezelfde vorm. Slim vind ik, want zo herken je direct een flesje van dit merk zonder ook nog maar het label gezien te hebben. Het label van de Remix geur is wel heel anders dan de ‘normale’ parfums. Hij is veel kleurrijker en speelser. Ik vind hem in ieder geval erg mooi met het paars en goud!

4711 remix eau de cologne 2019

Misschien ken je de originele eau de cologne van 4711 wel. Mijn oma had die vroeger altijd. De originele eau de cologne zou ik zelf niet zo snel dragen, maar 4711 heeft gelukkig nog veel meer geuren. Op dit moment is 4711 druk bezig met het uitbrengen van parfums die gemaakt zijn rond één van de geurnoten van het origineel. Zo kwamen ze vorig jaar met de Orange geur en dit jaar is de Lavendel noot aan de beurt. De Lavendel remix geur heeft topnoten van lavendel, bergamot, mate en citroen. De hartnoten bestaan uit iris, hibiscuszaad en fresia. De basisnoten van de geur zijn sandelhout, musk en praline. De geur wordt omschreven als uniseks, al vind ik hem zelf nét wat vrouwelijker. Mijn vriend zou hem zelf ook niet zo snel dragen.

4711 remix eau de cologne parfum

Omdat ik geen fan ben van lavendel, had ik verwacht dat deze geur echt niets voor mij zou zijn. Maar dat was niet het geval! Verrassend genoeg vind ik de geur wél lekker! Ik denk dat dat door de combinatie komt waardoor de lavendel noot niet extreem aanwezig is. De geur is bloemig, maar ook een beetje kruidig zoals ik van 4711 gewend ben.

Wat betreft de houdbaarheid, blijft de geur redelijk hangen. Het is geen geur die na een dag werken nog steeds om je heen hangt. Het is namelijk ook geen eau de parfum of -toilette, het is echt een eau de cologne. Als je hem ’s ochtends een klein beetje opdoet en ’s avonds nog weg gaat, moet je hem wel even bij sprayen. Ik denk dat hij vergelijkbaar is met een body mist wat betreft hoe lang hij blijft hangen.

Conclusie

Ik vind de Remix eau de cologne van 4711 van dit jaar geslaagd. Het is een erg lekkere en bijzondere geur. Het is geen standaard geur, wat ik zelf altijd wel erg leuk vind. Deze remix eau de cologne is een limited edition die speciaal voor 2019 gemaakt is. Mocht je de parfum willen aanschaffen, zou ik er dus niet te lang mee wachten. De 4711 Remix eau de cologne kost €18,95 voor 100 ml. Een mooi prijsje!

Kende jij de verschillende geuren van 4711 al?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

Benieuwd of deze geur wat voor jou is? Maak onderstaande test!

[wp_quiz id=”17200″]

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog