a DIY day – nagellak remover potje

Waarschijnlijk heb je ze al op het internet of in de winkels gezien: Die enorm handige potjes, waar je je vinger in doet, rond draait en de nagellak verdwenen is. Sommige merken vragen hier nog best een aardig bedrag voor. Ik bedacht me dat dit ook veel goedkoper kan als je het zelf maakt. Vandaag laat ik je dus zien hoe je zo’n potje zelf heel makkelijk kunt maken!

Als eerste laat ik je zien wat je nodig hebt. Je hebt een leeg potje nodig, niet te groot en niet  te klein. Ik gebruik een leeg potje van een dagcrème. Je hebt een schuursponsje nodig en natuurlijk de nagellak remover zelf. De schaar die ik heb gebruikt om het schuursponsje te knippen ben ik vergeten op de foto te zetten, deze heb je dus ook nog nodig.

Ikzelf gebruik een nagellak remover zonder aceton, omdat aceton erg uitdrogend is. Vooral omdat je ook met een deel van je vinger zelf in aanraking komt met de remover. Als je dit potje wil gebruiken om je gelnagels te verwijderen kun je natuurlijk wel kiezen voor een remover met aceton of pure aceton.

Je moet ervoor zorgen dat het potje helemaal schoon en leeg is. Van het schuursponsje haal je eerst de zwarte schurende onderkant af. Zodra je deze eraf hebt, knip je het schuursponsje in een bepaalde vorm. Dit hangt af van het potje dat je gaat gebruiken. Ik heb die van mij een in een vierkantje geknipt ter grote van het potje.

Nu maak je twee knipjes in het sponsje. Als een soort kruis. Zo ontstaat in het midden een soort gat waar je vinger makkelijk in kan. Je kunt dit ook nog een beetje uit elkaar trekken waardoor het gat groter wordt. Als het sponsje helemaal klaar is, stop je hem in het potje en kijkt even of ie past. Zo niet, knip je hem nog wat bij. Ik heb de randjes van mijn sponsje nog wat ronder gemaakt, zodat ie beter past.

Als het sponsje helemaal goed zit giet je de nagellak remover erbij. Niet teveel tegelijk, geef de spons even de tijd om het op te nemen, anders heb je te veel remover en is het potje veel te nat.

Het ideale van zo’n potje is dat je de spons na een tijdje kunt vervangen als deze “vol” zit met nagellak. Ook kun je jouw favoriete remover kiezen, niet ieder merk heeft namelijk zo’n potje.

Gebruik jij zo’n potje om je nagellak mee af te halen?

xxx Teddy

9 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog