a DIY day – suiker scrub

diy zelf suikerscrub maken voor het lichaam

Do It Youself (DIY) projectjes vind ik altijd zo leuk! Vandaag heb ik daarom ook een hele makkelijke en leuke DIY voor je. Zelf scrub maken is namelijk helemaal niet moeilijk. Ik laat je zien hoe je zelf makkelijk een suiker scrub voor het lichaam kan maken.

Als eerste laat ik je zien wat je nodig hebt. Van links naar rechts op de foto: Een potje om de scrub in te doen, olijfolie, kokosolie, voedselkleurstof, geurextract en suiker.

Als eerste doe je ongeveer anderhalve eetlepel kokosolie in het potje. Harde kokosolie is niet handig bij het mengen. Daarom heb ik de kokosolie een minuutje in de magnetron gedaan. Hierna was het helemaal gesmolten en dus makkelijk te mengen.
Kokosolie zorgt ervoor dat de scrub niet alleen je dode huidcellen weghaalt, maar ook nog een voedend laagje achterlaat en je huid dus zo min mogelijk uitdroogt.

Daarna doe je er suiker bij, dit heb ik beetje bij beetje erbij gedaan totdat ik het genoeg vond. Dit komt niet zo precies. De hoeveelheid suiker ligt aan wat je zelf fijn vindt, hele vloeibare of hele stevige scrub.
De suiker is het scrubbende bestanddeel in deze scrub, deze scrubt de dode huidcellen weg.

Van de olijfolie heb ik twee theelepels gebruikt. Een klein beetje om het verzorgende effect van olijfolie te krijgen, maar niet teveel omdat ik dat vettige laagje wat olijfolie al snel achterlaat niet zo prettig vind.

Eigenlijk kun je je scrub nu al gebruiken, maar om het nog wat leuker te maken heb ik er ook voor gekozen er een geur en kleur aan toe te voegen. Deze stap kan je dus weglaten of veranderen door jou favoriete kleur en geur. Hiermee kan je de scrub helemaal naar jou smaak maken.

Als eerste heb ik er een beetje geurextract met de geur van rozen bij gedaan. Hierdoor krijgt de scrub een lekkere rozengeur. Ieder ander geurextract kun je ook gebruiken. De hoeveelheid hiervan verschilt per extract en per persoon. Ik vind het lekker als de scrub heel licht ruikt, dus ik heb niet zoveel gebruikt. Het ene extract ruikt ook sterker dan de andere, dus dit is zelf uitzoeken hoeveel je nodig hebt.

Als laatste heb ik de kleurstof erbij gevoegd. Ik heb gekozen voor rood, dit vind ik wel passen bij de geur van rozen. Je hebt maar een heel klein beetje nodig. Als je een fellere kleur scrub wil, begin met een beetje en voeg langzaam wat bij. Kleurstof heeft namelijk vaak veel pigment. Het is heel belangrijk dat je nu goed roert, anders kunnen er stukjes kleurstof niet goed gemengd zijn en heb je tijdens het scrubben ineens allemaal kleurstof op je benen. Vooral met rood ziet dat er raar uit.

Iedere soort voedselkleurstof kun je gebruiken. Die van mij is van het merk Wilton. Deze heb ik bij een speciale taarten winkel gekocht in een doosje met allerlei andere kleuren. Deze heeft een soort gel-achtige substantie, maar een gewone vloeistof werkt ook prima.

Natuurlijk kan je ook meer scrub maken, je kunt dan gewoon de hoeveelheden verdubbelen.

Klaar!

Nu is je scrub klaar! De kokosolie en olijfolie voeden je huid door een dun vettig laagje achter te laten. De scrub is wel echt voor het lichaam. Voor je gezicht is deze scrub te ruw.
Je gebruikt de scrub, net als iedere andere scrub, met een ronddraaiende beweging om je dode huidcellen te verwijderen.

Vind jij DIY projecten ook zo leuk?

xxx Teddy

1 comment

  • Inderdaad kun je alles bakken in extra virgin olijfolie en gebruiken voor de huid!. In de echte kun je makkelijk bakken en koken en kun je eigenlijk zo op je huid smeren. Vaak zie je dat extra virgin verkocht wordt als puur, maar let op dat er ook veel gemengde olijfolien op de markt zijn. Je herkend echte extra virgin olijfolie aan de “vlokkerigheid”als de olie onder 8 graden komt. Dan gaan de bestanddelen wat “klonteren”. Dit betekent dat je de echte en pure extra virgin olijfolie hebt. Als deze helder blijft dan is deze absoluut vermengd en is niet aan te raden om in te bakken of in salades te gebruiken. Meestal zitten er dan teveel residuen (andere stoffen, vervuiling) in, die het vlokken tegengaan. Dus de tip van de vakman, vraag als je olijfolie koopt bij welke temperatuur deze gaat vlokken. Als er geen antwoord komt of dat gebeurt niet , dan weet je dat je niet de echte extra virgin olijfolie koopt!

    Andreas Van Beek
    Olijfolie Manolakis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog