Essence all about matt

Poeder, ik kan niet meer zonder. Mijn foundation blijft een stuk beter zitten als ik poeder heb gebruikt, vooral bij de wat vettere delen van mijn gezicht. Vandaag laat ik je daarom een hele fijne budget poeder zien die ook nog eens geschikt is voor alle huidskleuren!

Ik heb vaak gedoe gehad met poeders. Deze zijn vaak, net zoals foundation, te donker voor mij of juist te dekkend waardoor mijn gezicht er heel poederig van wordt. Daarom besloot ik eens deze transparante poeder van essence te proberen. Doordat de poeder transparant is, is ie nooit te donker of te poederig. Ideaal met mijn lichte huidje. In de verpakking is de poeder wit, maar zodra je hem gebruikt is ie transparant.

De verpakking vind ik er prima uitzien. De verpakking is gemaakt van hard plastic. Het ziet er niet heel luxe uit, maar essence is dan ook een budget merk. Je ziet duidelijk wat het is en welke kleur het is, in dit geval transparant. De verpakking zelf werkt fijn, de poeder is lekker groot, waardoor je er makkelijk met je kwast in kan.
De poeder bevat 8 gram, waardoor je er een hele tijd mee kan doen.

Volgens essence gebruik je de poeder om je make-up mee te fixeren. De poeder helpt ook om foundation en blush te blenden. Daarnaast belooft hij de hele dag een natuurlijke finish en een matte huid te geven en omdat de poeder transparant is, zou hij geschikt zijn voor alle huidskleuren.

Een groot deel van deze beloftes komt de poeder na. De poeder fixeert mijn make-up zeker! Ook heb ik het idee dat mijn huid langer mat blijft als ik deze poeder gebruik. De hele dag is misschien iets te hoog gegrepen, maar dat ligt ook aan mijn huidtype (met vettere plekjes). Een groot deel van de dag houdt deze poeder zeker wel vol en even bij poederen is ook zo gedaan. Dit heb ik bij iedere poeder eigenlijk wel.
Doordat de poeder transparant is, krijg je ook niet zo’n poederig effect. Dit vind ik echt een groot pluspunt.

Dat de poeder foundation en blush extra goed kan blenden snap ik niet helemaal. Als ik met een kwast zonder poeder over mijn blush ga, blend deze ook prima. Ik heb niet het idee dat dit beter gaat door deze poeder.
Ook vraag ik me af of de poeder inderdaad voor iedere huidskleur geschikt is. Het zou me niet verbazen als de poeder een witte of grauwige waas achter kan laten bij een hele donkere huidskleur.

De poeder kost 2,99 en is te koop bij kruidvat. Helemaal niet duur dus voor zo’n fijne poeder!

Ik ben fan. Transparante poeder is ideaal en deze variant van essence werkt goed en is lekker betaalbaar.

Ben jij ook fan van transparante poeder?

xxx Teddy

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog