kruidvat Professional Make-up kwastenreiniger

Kwasten wassen. Ik stel het t liefst zo lang mogelijk uit. Niet omdat het wassen zoveel tijd in beslag neemt, maar omdat je er tijd voor moet maken en je kwasten laten drogen. Herkenbaar? Dan heb ik wat voor je: de kwastenreiniger van kruidvat.
Ik had al vaker kwastenreinigers voorbij zien komen, maar ik vond ze vaak aan de dure kant. Toen ik hoorde dat kruidvat ook een variant ging maken, wist ik het gelijk: deze moest ik gaan proberen!

IMG_4610_zps1a27f47f

De verpakking vind ik er best luxe uit zien voor kruidvat. Een doorzichtige flacon met paarse vloeistof en een zwarte sticker. Ook ideaal: aan de zijkant is een stuk sticker weggelaten zodat je precies kan zien hoeveel er nog in de flacon zit. De flacon heeft een draaidop en een klein gaatje waar de vloeistof uit komt. Dit doseert makkelijk, je hebt niet teveel in 1 keer.

Volgens kruidvat reinigt, verfrist en houdt deze kwastenreiniger de vezels zacht. De reiniger is geschikt voor kwasten met synthetische en natuurlijke haren. Ideaal om dagelijks te gebruiken, want de kwast is snel weer droog en klaar om te gebruiken. Regelmatig reinigen met kruidvat Professional Make-up kwastenreiniger verlengt de levensduur van de kwasten. Dat zijn nog al wat beloftes kruidvat! Eens kijken of de reiniger deze nakomt.

IMG_4607_zps0c8eb662

De reiniger zorgt er zeker voor dat je kwast gereinigd en verfrist wordt. Ook blijven de haren van je kwast zacht na gebruik van de reiniger. Ik heb de reiniger bij al mijn kwasten gebruikt en merkte geen verschil in effect tussen synthetische en natuurlijke haren, pluspunt!

Ik weet eigenlijk niet of het goed is om de reiniger iedere dag op je kwasten te gebruiken. Zoals je kunt zien op de ingrediëntenlijst staan alcohol en parfum erg hoog op de lijst, wat betekent dat er van beide veel in zit. Alcohol en parfum zijn niet de allerbeste middeltjes voor je kwasten, daarom wordt ook vaak babyshampoo aangeraden om je kwasten mee te wassen. Voor een (paar) keer tussen de wasbeurt door kan dit weinig kwaad. Daarom vraag ik me ook af of dit goedje de levensduur van je kwasten kan verlengen. Je kwasten schoon houden verlengt zeker de levensduur, maar door de hoeveelheid alcohol en parfum twijfel ik hieraan.

IMG_4590_zpsea99bf2d

De reiniger is wel heel makkelijk in gebruik. Je doet een beetje op een tissue en haalt je kwast hier overheen. Je kwast ziet er niet perfect schoon uit, er blijft nog wel wat product achter op je kwast. De kwasten zijn snel weer droog en bijna gelijk weer te gebruiken. Dit komt ook weer door de alcohol, dit verdampt namelijk snel. Ook de geur vind ik erg lekker. Mijn kwasten ruiken ook gelijk weer lekker fris.

Wel merk ik dat deze reiniger echt voor tussendoor is. Mijn foundation kwast gebruik ik iedere dag en als ik deze reiniger gebruik komt er ook echt wel veel viezigheid vanaf, maar niet alles. De kwast wordt pas echt helemaal schoon bij een wasbeurt met babyshampoo. Dit vind ik zelf geen probleem, want ik had de reiniger ook puur gekocht als extra reiniger tussendoor.

IMG_4595_zpse73b3230

De kwastenreiniger kost 2,99 voor 200 ml. Niet duur! Omdat je per keer maar weinig nodig hebt, doe je er ook lekker lang mee.

Al met al ben ik best tevreden over de kruidvat professional make-up kwastenreiniger. Het is een prima budget versie om je kwasten tussendoor mee op te frissen.

Ben je op zoek naar een voordelige kwastenreiniger voor tussen de wasbeurten door? Misschien is de kruidvat professional make-up kwastenreiniger dan iets voor jou.

Stel jij het wassen van je kwasten ook altijd uit?

xxx Teddy

 

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog