a DIY day – kapotte oogschaduw maken

Soms kan ik nogal klunzig zijn. Zo liet ik laatst mijn geliefde MAC oogschaduw vallen. Je raad het waarschijnlijk al, de oogschaduw was van zijn vaste vorm naar wat losse brokjes gegaan. Erg prettig was dit niet in gebruik en ik besloot hem te maken. Vandaag wil ik je laten zien hoe. Kijk je mee?

Mijn MAC oogschaduw was niet het enige product dat gemaakt moest worden. Ook had ik een keer een blush en wenkbrauwpoeder laten vallen. Ik besloot gelijk al mijn gebroken poedertjes te maken, ik was immers toch bezig.

Hierboven zie je alles wat je nodig hebt. Als eerste natuurlijk je kapotte product. Ook heb je alcohol nodig, een muntje om de poeder weer aan te drukken zodra deze weer in het doosje zit, een tissue, een saté prikker, een lepeltje en een bakje waar je het poeder in kan doen en mengen zodat je zo min mogelijk product verliest.

Om te beginnen moet je zorgen dat je al het poeder uit het doosje haalt. Je kunt met het lepeltje de laatste beetjes eruit schrapen. Het poeder doe je in een klein bakje. Ik gebruikte hier een eierdopje voor, deze is niet te klein en niet te groot. Zodra je al het poeder in het eierdopje gedaan hebt, stamp je dit helemaal stuk met het lepeltje. Er mogen geen grote stukjes overblijven.

Daarna voeg je een heel klein beetje alcohol toe. Ongeveer een halve theelepel. Hierdoor wordt het poeder nat en gaat het aan elkaar kleven. Roer dit even goed door met de saté prikker, zodat alles goed aan elkaar gaat plakken en er geen droge stukjes meer zijn. Als het te droog is, voeg gerust nog een beetje alcohol toe. Gebruik alleen niet teveel alcohol, want dan wordt het product te nat en te vloeibaar, waardoor het heel lastig is om weer in zijn eigen doosje te krijgen. Hierboven zie je hoe het er nat ongeveer uit moet zien.

Als alles weer een beetje aan elkaar plakt, schep je de klontjes terug in het doosje met het lepeltje. Dit strijk je een beetje glad en duw je wat aan.

Daarna leg je de tissue erboven op, met het muntje hier weer bovenop. Dit muntje is de perfecte maat voor een MAC oogschaduw. Met het muntje kun je gemakkelijk het poeder hard aandrukken. Zo zorg je ervoor dat de oogschaduw weer terug gaat naar zijn vaste vorm.

Met de andere poeders deed ik precies hetzelfde. Het enige nadeel van deze doosjes was dat ze vierkant waren en dus niet gemakkelijk aan te drukken met het muntje. Het werkt fijner als je een vierkant dingetje hebt om het aan te drukken, maar met wat moeite lukt het ook aardig met een muntje.

Toen alle poeders klaar waren, heb ik ze ongeveer 24 uur weggezet. Zo kregen ze genoeg tijd om op te drogen. Na deze 24 uur werkten ze gewoon weer zoals normaal. Ze roken nog wel een beetje naar alcohol, maar dat vervliegt na een tijdje gelukkig weer.

Heb jij wel eens een poeder laten vallen?

xxx Teddy

10 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog