Aliexpress – unicorn make-up brushes

aliexpress eenhoorn kwasten review

Op dit moment heb ik een mooie set met kwasten die fijn zijn in gebruik. Toch ben ik altijd op zoek naar nieuwe, fijne kwasten om mijn collectie mee aan te vullen. Laatst kocht ik daarom voor het eerst een kwast via Aliexpress, ik was namelijk wel benieuwd naar de kwaliteit van zo’n goedkope kwast. Omdat ik blij verrast was door deze kwast, besloot ik nog eens kwasten te bestelen via Aliexpress. Toen ik tijdens mijn zoektocht op een set unicorn brushes uitkwam, wist ik gelijk dat dit mijn volgende bestelling moest worden. Een tijdje later kreeg ik ze binnen en vandaag wil ik je mijn mening geven over deze unicorn brush set van Aliexpress. Benieuwd?

img_6528m_zpsjvyp57fw

De kwasten zien er prachtig uit. Het handvat is gedraaid en heeft een lila kleur met een mooie glans. Het metalen gedeelte is rosé-goud en de haren van de kwast zijn wit. De haren staan, zoals je kunt zien op de foto, erg dicht op elkaar. Dat is wel een pluspunt vind ik. Volgens mij zijn de haren wel synthetisch, maar dat vind ik niet erg. Vooral de steel van deze kwasten vind ik echt bijzonder. Heel eerlijk? Daar heb ik ze dan ook op uitgezocht. Ze zijn toch super cute?

aliexpress unicorn brushes review

De set die ik bestelde, bestaat uit 10 kwasten. Allereerst zitten er 5 kwasten in die je kunt gebruiken voor je oogmake-up. De kwasten voelen lekker zacht aan, maar zijn wel vrij groot voor oogschaduwkwasten. De oogschaduwkwasten die ik hiervoor had, zijn allemaal wel een slagje kleiner.

unicorn1_zpsmgbljcnm

Hierboven zie je de 5 oogschaduwkwasten in close-up. De eerste kwast heeft een ronde bovenkant en staat een beetje bol. Hij is vrij groot, dus ik denk dat deze kwast gebruikt kan worden voor het licht aanbrengen van oogschaduw in je crease. De tweede kwast loopt wat meer uit en is iets meer fluffy. Hoewel ik ook deze kwast vrij groot vind, denk ik dat je deze het beste kunt gebruiken om te blenden. De derde kwast is wat ‘vierkanter’ omdat hij een platte bovenkant heeft. Persoonlijk zou ik deze kwast gebruiken om mijn oogschaduw over het bewegend ooglid aan te brengen. De vierde kwast heeft een ronde bovenkant en is plat. Dit is gewoon een platte oogschaduwkwast die geschikt is om oogschaduw over je bewegend ooglid aan te brengen. De laatste kwast heeft dezelfde vorm, maar is een slagje groter.

aliexpress eenhoorn kwast ervaring

Naast de 5 oog-kwasten zitten er ook 5 gezichtskwasten in. Ook deze kwasten voelen zacht aan en zien er verder goed uit. Hoewel de oogschaduwkwasten vrij groot waren, is dat met deze kwasten niet het geval. Deze vijf kwasten hebben een normaler formaat.

unicorn2_zpsptnrgejf

Hierboven zie je de 5 gezichtskwasten in close-up. De eerste kwast is een traditionele fan brush. Hiermee kun je subtiel highlighter aanbrengen. De tweede kwast is een schuin, afgesneden blush kwast. Dit soort kwasten vind ik altijd erg fijn om blush mee aan te brengen. De derde kwast is recht afgesneden aan de bovenkant en vrij kort. Deze kwast vind ik persoonlijk handig voor contouren. De vierde kwast lijkt een beetje op de derde, alleen is deze schuin afgesneden. Ook deze kwast is handig voor contouren. De laatste kwast van deze set is een poederkwast. Die kun je gebruiken om je make-up, hoe kan het ook anders, af te poederen. Ook is hij prima te gebruiken voor blush omdat hij niet heel groot is.

img_6531m_zps7se0okem

Conclusie

Ik ben enorm blij met deze unicorn brushes set van Aliexpress. De kwasten zien er prachtig uit, waardoor mijn make-up tafel er een nieuw pronkstuk bij heeft. De kwasten zijn zacht en prettig in gebruik. Wel vind ik de gezichtskwasten net wat fijner, omdat de oogschaduwkwasten vrij groot zijn en daardoor niet zo precies kunnen werken. Gelukkig kan ik die kwasten ook voor andere doeleinden gebruiken, zo gebruik ik de ‘blending brush’ ook wel eens voor het aanbrengen van highlighter.

Hoewel ik de kwasten fijn vind, zijn het echt niet de allerbeste kwasten die ik ooit gehad heb. Maar dat verwachtte ik ook niet, want ik bestelde deze set van 10 kwasten op Aliexpress voor 10,62. Dat is omgerekend iets meer dan een euro per kwast. Helaas is de set die ik bestelde niet meer verkrijgbaar bij de verkoper waar ik hem kocht, maar als je even zoekt op Aliexpress, zijn er veel vergelijkbare sets te vinden!

Wat vind jij van deze unicorn brushes?

xxx Teddy

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog