Aliexpress – ovale make-up kwast

aliexpress ovale make-up kwast review

Eens in de zoveel tijd bestel ik wat dingetjes bij Aliexpress. Zo liet ik je in de shoplog van een tijdje terug deze ovale make-up kwast zien. Ovale make-up kwasten zijn vrij nieuw in de kwasten-wereld en ik zag ze de laatste tijd steeds vaker voorbij komen. Of zo’n kwast iets voor mij zou zijn, wist ik niet zo goed. Dus ik besloot een goedkope variant te bestellen bij Aliexpress om het eens te proberen. Dit is mijn allereerste make-up kwast van Aliexpress, dus ik was erg benieuwd of hij wel fijn zou zijn. Ik heb hem nu een tijdje getest en vandaag wil ik je mijn mening geven over deze ovale make-up kwast van Aliexpress. Benieuwd?

Allereerst was ik blij verrast door het uiterlijk van de kwast. Het is bij zo’n webshop als Aliexpress altijd even afwachten of het product wel op de foto lijkt. Gelukkig is dat met deze kwast wel het geval. Hij ziet er simpel, maar strak uit. Het handvat is glanzend zwart. De haren van de kwast zijn lichtbruin aan de onderkant en de bovenkant is donkerder bruin. De kwast is verder goed afgewerkt. De haren zitten volgens mij stevig vast in de kwast en ook de rest van de kwast voelt stevig aan. Wel is de hals van de kwast een beetje flexibel.

Hier zie je hoe de kwast er in close-up uitziet. De haren voelen stevig, maar zacht aan. Ze prikken helemaal niet, maar voelen fijn aan op mijn huid. Ik vind het fijn dat de haren wat steviger zijn, want dan kan ik het product gebruiken voor het aanbrengen van mijn foundation. Hetgeen waar ik hem voor gekocht had.

Ik was dus vooral benieuwd hoe de kwast zou zijn voor vloeibare foundation. Ik zag dat dit soort ovale kwasten daar regelmatig voor gebruikt werden en een mooi resultaat gaven. Doordat de haren lekker stevig zijn, is deze kwast geschikt voor vloeibare producten zoals foundation.

Ik moest tijdens het aanbrengen van mijn foundation wel even wennen. Normaal heb ik een kwast met een rechte steel, terwijl deze steel omlaag wijst ten opzichte van de kwast. Na een paar vegen had ik de slag wel te pakken en had ik door hoe ik mijn foundation het beste kon verdelen. Waar ik met mijn stippling brush vooral ronddraaiende en ’tikkende’ bewegingen moet maken, maak ik met deze kwast meer vegende bewegingen. Na het aanbrengen was ik blij verrast. De kwast zorgt ervoor dat mijn foundation mooi en egaal op mijn huid zit. Wel is ie wat lastig bij hoekjes, zoals mijn neus of kin. Maar dat neem ik voor lief. Daarvoor pak ik dan alsnog even mijn stippling brush erbij.

Conclusie

Ik had niet verwacht dat ik zo positief zou zijn over deze ovale make-up kwast van Aliexpress. De kwast ziet er netjes uit, de haren voelen zacht maar stevig aan en de kwast is fijn in gebruik. Ik gebruik hem voor mijn foundation en daar werkt hij echt prima voor. De kwast verdeelt mijn foundation mooi en egaal. Wel is het wat lastiger je foundation bij bijvoorbeeld je neusvleugels mooi egaal te krijgen, maar dat is een kleinigheidje. Ja, deze kwast is echt een aanrader. Ik kocht de kwast voor ongeveer 1 euro op Aliexpress bij deze verkoper. 1 euro is echt geen geld voor zo’n kwast als je het mij vraagt!

Heb jij wel eens zo’n soort kwast geprobeerd?

xxx Teddy

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog