5x tips voor de laatste loodjes

img_6945m_zpszdb4kz3y

Hoewel het nu eind mei is, is het einde van het schooljaar al in zicht. Sommigen zijn druk bezig met hun eindexamens, anderen met hun scriptie of hebben het gewoon druk met hun laatste vakken van het jaar. En die laatste loodjes, kunnen nogal wat stress opleveren. Aan het einde van het jaar ben je niet meer zo fris en fruitig als aan het begin en heb je vaak ook niet zo veel zin meer jezelf binnen op te sluiten als het buiten lekker weer is. Althans, dat heb ik dan. Vandaag wil ik je daarom 5 tips geven om deze laatste loodjes te overleven. Of je nou druk bent met je studie of school of dat je werkt en ook bijna vakantie hebt. Benieuwd?

1. Doe ook eens iets leuks
Hoewel je het nu waarschijnlijk heel druk hebt met je vak, examen, scriptie of iets anders, probeer ook een wat leuks te doen. Wanneer je ook af en toe pauze neemt, lukt hetgeen wat je moet doen waarschijnlijk beter. Je hebt dan even afstand genomen en kunt weer met een frisse blik aan de slag.

2. Maak een lijstje
Maak een lijstje met alle dingen die je nog moet doen, dat zorgt voor overzicht én rust. Wanneer je alles op een rijtje hebt, kun je niets over het hoofd zien. Ook zorgt het bij mij altijd voor rust in mijn hoofd. Wanneer ik een duidelijk lijstje of een duidelijke planning heb, zie ik door de boven t bos weer en heb ik altijd het idee dat het allemaal wel mee valt als ik mijn lijstje gewoon af werk.

3. Beloon jezelf
Door alleen maar bezig te zijn met iets waar je stress van krijgt, wordt je niet gelukkig. Beloon jezelf door bijvoorbeeld ’s avonds een lange douche of een bad te nemen, kijk die ene serie nog even af of beloon jezelf met wat lekkers als je al die uren hebt zitten werken.

4. Kijk niet alleen vooruit
Wanneer je alleen maar vooruit kijkt, wordt je ook niet blij. Probeer ook, hoe moeilijk dat ook kan zijn als je heel druk bent, te genieten van de dingen die er nu zijn. Is het lekker weer, ga buiten leren en geniet van t zonnetje. Of geniet van de lekkere lunch die je voor jezelf gehaald hebt omdat je zo druk bent.

5. Slaap voldoende

Last but not least, slaap voldoende! Wanneer je stress hebt of heel druk bent, is het belangrijk dat je voldoende slaap hebt. Wanneer ik moe ben, duurt alles wat ik doe langer en ben ik minder gefocust. Als je fit bent, kun je vaak meer werk gedaan krijgen, waardoor je daarna ook meer tijd hebt voor andere (leukere) dingen!

Hoe zorg jij ervoor dat de laatste loodjes niet zo zwaar zijn?

xxx Teddy

4 comments

  • De laatste loodjes zijn inderdaad loeizwaar.. Ik zit er middenin en heb het best wel zwaar. Het helpt mij om een duidelijk schema te maken en ook tussendoor mijn rust te pakken!

  • Ik ben blij dat ik niet meer studeer haha, maar leuk artikel en goede tips! Ik vind het altijd belangrijk om jezelf ook wat leuks te gunnen, dus er eventjes tussenuit gaan als je er behoefte aan hebt. Doe ik zelf ook als ik thuis aan het werken ben, anders word ik helemaal gaar.

  • Hele goede tips. De laatste loodjes zijn altijd het zwaarst! Genoeg slapen is uiteraard altijd belangrijk maar ik vind de tip van niet alleen maar vooruit kijken ook heel erg goed! En natuurlijk altijd jezelf belonen (met een heerlijke reep chocola bijvoorbeeld).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog