Back 2 MAC – hoe werkt dat nou?

back 2 mac producten

MAC is één van mijn favoriete merken. Toen ik begon met make-up, kwam ik al vrij snel in aanraking met MAC. MAC was toentertijd, en nog steeds, een merk wat door veel mensen aangeprezen werd. Door alle positieve verhalen ben ook ik het merk gaan proberen en ook ik werd fan. Ik heb al flink wat tubes en flesjes foundation versleten van het merk, omdat het een van de weinige is met de juiste kleur voor mij. Toen ik mijn eerste flesje foundation opmaakte, las ik ergens op internet over Back 2 MAC. Wanneer je 6 lege verpakkingen inlevert bij een MAC counter of store, zou je een lipstick of oogschaduw uit kunnen kiezen. Helaas kan dit (nog) niet in Nederland/België, maar wel in andere landen. Laatst leverde ik mijn lege producten daarom in Duitsland in en koos 2 gratis oogschaduws uit. Maar hoe werkt het nou precies? Vandaag wil ik je vertellen hoe Back 2 MAC precies werkt voor ons Nederlanders/Belgen. Benieuwd?

Back 2 MAC is kort gezegd het recycleprogramma van MAC. Wanneer je 6 lege verpakkingen inlevert, mag je een lipstick of oogschaduw naar keuze uitkiezen. Let op, het gaat hierbij natuurlijk niet om de kartonnen doosjes, maar het echte lege flesje/plastic doosje. Het kartonnen doosje hoef je dan ook niet in te leveren.

back 2 mac logo

Niet alle producten zijn in te leveren. Welke producten wel mee doen kun je aan dit teken zien. Zo weet ik dat potloodjes bijvoorbeeld niet mee doen, maar ook accessoires zoals kwasten, viva glam producten, reisproducten en mini’s zouden niet inleverbaar zijn. Ook kan het zo zijn dat er moeilijk wordt gedaan als je een oogschaduw doosje in wilt leveren waar de pan uitgehaald is.

Helaas kun je je lege MAC producten dus nog niet in Nederland/België inleveren. Gelukkig zijn er een aantal landen waar het wel kan. Zo kun je eventueel tijdens je vakantie of shoppingtrip je lege producten inleveren. Tot nu toe weet ik dat in de volgende landen het Back 2 MAC programma wel geldt: Amerika, Engeland, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk. In deze landen kun je dus gewoon met je lege producten naar een MAC store of counter gaan om ze in te leveren. Welk product je mag uitkiezen, verschilt per land. Zo weet ik dat je in Duitsland sinds kort alleen uit oogschaduws mag kiezen en je in Amerika tussen beide kunt kiezen. Hou daar dus rekening mee.

Zo nam ik laatst mijn lege verpakkingen mee naar een MAC counter in Duitsland. Ik had 12 lege producten, waardoor ik 2 oogschaduws uit mocht kiezen. Hierbij moet ik wel eerlijk zeggen dat ik deze al jaren aan het opsparen was. De meeste MAC producten gaan namelijk niet zo snel op. Ik koos voor de oogschaduws Swiss Chocolate, een matte bruine tint, en All That Glitters. All That Glitters is een champagnekleurige, glanzende oogschaduw die enorm populair is. Binnenkort komt er een review online van deze twee tinten, dus hou mijn blog in de gaten!

Het enige wat ik hoefde te doen was mijn producten achterlaten en mijn gegevens invullen voor een speciale MAC klantenkaart, die ik een volgende keer ook weer moest meenemen. Hierbij was het geen probleem dat ik in Nederland woonde en dus Nederlandse gegevens invulde.

Back 2 MAC in Nederland?

Er is nog geen reden om aan te nemen dat Back 2 MAC naar Nederland komt, maar zeg nooit nooit. Als ik jou was, zou ik je lege producten gewoon bewaren voor het geval dat. Dat heb ik namelijk ook gedaan. Wanneer het nooit naar Nederland komt, is de kans best groot dat je eens op vakantie gaat naar een van de landen waar je de producten wel kunt inleveren. Dan neem je gewoon je producten mee en heb je er ineens een gratis MAC oogschaduw of lipstick bij. Wie wil dat nou niet?

Wist jij al dat Back 2 MAC bestond?

xxx Teddy

8 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog