Balea – feuchtigkeits maske review

Balea feuchtigkeits maske review

Wanneer ik het druk heb, merk ik pas hoe erg ik af en toe een rustmomentje nodig heb. Op dit moment ben ik bezig met (hopelijk) de laatste loodjes van mijn herkansing en moet ik mezelf soms echt even op de rem zetten. Ik ga te lang door, waardoor ik door de bomen het bos niet meer zie én mezelf alleen maar moe maak. Daarom probeer ik altijd ’s avonds op tijd te stoppen met werken en een me-time momentje in te plannen. Afgelopen weekend deed ik dat met een heerlijk maskertje. Ook mijn huid kon met dit koude weer wel eens wat extra’s gebruiken, dus ik probeerde het feuchtigkeits maske van Balea. Vandaag wil ik deze aan je laten zien. Benieuwd?

Het masker zit in een plastic zakje, zoals ik gewend ben van Balea. Het zakje is lichtgroen met blauw, waardoor het geheel er fris uitziet. Bovenin staat het logo van Balea groot afgebeeld en daaronder is te zien om welk masker het gaat. Een groot pluspunt aan deze zakjes vind ik dat het niet één maskertje, maar twee maskertjes zijn! Hierdoor kun je twee keer genieten van dit masker.

Volgens Balea zorgt dit masker ervoor dat je huid goed gehydrateerd wordt. Dit masker verzorgt de droge huid intensief en gevoeligheden worden gereduceerd. Door de zonnenbloemoemolie en sheaboter wordt de huid beschermd tegen verdere uitdroging en voelt de huid merkbaar zachter.

Toen ik het zakje openmaakte, rook ik al gelijk hoe lekker fris dit masker ruikt. Hierdoor kreeg niet alleen mijn huid, maar ook ik echt even een oppepper. Het masker is vrij milky qua substantie. Het masker is een witte crème die gemakkelijk uitsmeert, maar niet te vloeibaar is.

Dit soort maskertjes moeten meestal rond de 10 tot 15 minuten blijven zitten. Persoonlijk tel ik hier vaak 5 minuutjes bovenop, omdat het masker dan echt genoeg tijd krijgt om op te drogen of volledig zijn werk te doen. Na 20 minuutjes haalde ik dit masker dan ook van mijn gezicht af. Het masker was niet volledig opgedroogd, maar had wel zijn werking kunnen doen. Hoewel er op het zakje stond dat ik het masker met een doekje kon verwijderen en de rest in kon masseren, besloot ik mijn huid achteraf toch met een beetje lauwwarm water te reinigen. Dat vond ik persoonlijk net wat fijner, omdat de crème vrij dik op mijn huid bleef liggen.

Conclusie

Nadat ik dit masker verwijderd had, voelde mijn huid heerlijk zacht aan. Wel was mijn huid op sommige plekken een beetje rood, iets wat ik eigenlijk niet verwacht had. Ik had het idee dat mijn droge plekjes minder zichtbaar waren, maar om heel eerlijk te zijn voelde mijn huid niet super gehydrateerd aan. Wel zacht en minder droog, maar niet veel meer dan dat.

Ik vind het feuchtigkeits maske van Balea leuk. Het maskertje ruikt lekker, brengt prettig aan en heeft een prima resultaat. Toch had ik verwacht dat dit masker mijn huid net wat meer zou voeden. Heb je een hele droge huid? Dan zou ik voor een voedender masker gaan. Als je net dat ene beetje extra voeding zoekt, is dit wel een leuk maskertje. De maskers van Balea kosten 0,45 per stuk. Yes, voor 0,45 cent heb je twee maskertjes. Als je het mij vraagt is dat echt geen geld. De maskertjes van Balea zijn helaas niet in Nederland verkrijgbaar. Balea is een Duits merk wat verkocht wordt bij de DM drogist in Duitsland. Ik probeerde al eerder een maskertje van dit budgetmerk.

Heb jij wel eens een maskertje van Balea geprobeerd?

xxx Teddy

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog