Balea – handlotion melon berry

balea handlotion melon berry review

Hoewel het officieel nog zomer is, merk ik gewoon aan mijn huid dat het najaar eraan komt. Mijn handen hebben namelijk nu al wat extra verzorging nodig. Wanneer ik ze niet insmeer, worden ze droog en trekkerig.  Dit terwijl ik daar in de zomer vrijwel geen last van heb. Gelukkig heb ik hele fijne handcrèmes die ik met plezier gebruik, waardoor mijn handjes weer lekker zacht worden. Laatst maakte ik een nieuwe open: de handlotion melon berry van Balea. Vandaag wil ik deze handlotion met je delen. Benieuwd?

De handlotion zit in een plastic tube die vrij stevig aanvoelt. De tube heeft een vrolijke, oranje kleur met een mooie, tropische print. In het midden staat het Balea logo groot afgebeeld. Daaronder is te lezen om welk product het gaat.

Volgens Balea zorgt deze handcrème met avocado-olie voor zachte handen. De lotion heeft een heerlijke meloen en bessen geur en een lichte textuur waardoor hij snel intrekt. Dat klinkt goed!

Waar ik deze handlotion voornamelijk op heb uitgekozen is de geur: melon berry klinkt toch te lekker? En dat is het ook. De handlotion ruikt naar heerlijk fruitig naar meloen met een kleine hint van bessen. I love meloen! Gelukkig is de geur niet te overdreven, na het insmeren trekt hij snel in en ruik je hem nog subtiel. Ik hou er namelijk niet van als ik de hele dag een walm van een verzorgingsproduct om me heen heb hangen.

De handcrème is vrij dun en vloeibaar, waardoor hij heel makkelijk uitsmeert en snel intrekt. De crème laat geen vettige laag achter, iets wat ik echt een pluspunt vind. Vettige handen na het smeren van handcrème is voor mij echt een no-go. Na het insmeren voelen mijn handen zacht aan. Wel merk ik gelijk dat deze crème echt voor handen is die niet heel erg veel verzorging nodig hebben. Dat komt natuurlijk doordat de crème vrij dun is. Als je hele droge handen hebt, heb je waarschijnlijk niet genoeg aan deze crème.

Conclusie

Ik vind de handlotion van Balea fijn. De geur is erg lekker en de handlotion werkt fijn. Het is geen extreem voedende crème, maar meer voor tussendoor of voor de handjes onder ons die niet zo veel verzorging nodig hebben. Ik vind hem daarom perfect voor deze tijd van het jaar. In de winter zal ik er wel een handcrème bij pakken die wat dikker is. Ik kocht deze lotion in Duitsland voor 1,45. Dat vind ik een heel mooi prijsje voor deze hand lotion.

Welke handcrème gebruik jij op dit moment?

xxx Teddy

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog