Brow fix Catrice review

Catrice Brow Fix Soap Stylist review

Fluffy brows zijn hot. En ik snap wel waarom. Ze maken je wenkbrauwen voller, opvallender én zorgen voor een liftend effect. Allemaal redenen om ze dus te willen. Maar, hoe zorg je voor die perfecte fluffy brows? Er zijn allerlei technieken en allerlei producten op de markt om je de perfecte wenkbrauwen te geven. Ik testte een budgetproof variant uit: de Brow Fix Soap Stylist van Catrice. Benieuwd naar mijn mening over dit product?

Catrice Brow Fix Soap Stylist

Volgens Catrice is de Brow Fix een styling soap met een langdurig, liftend effect voor dé perfecte wenkbrauwen. Klinkt goed! Het product zit in een handig, plastic verpakking en zo te zien kun je aardig lang doen met de hoeveelheid product. De Brow Fix is verkrijgbaar in 3 kleuren: een transparante tint, lichtbruin en donkerbruin.

Ik heb van mezelf redelijk assige wenkbrauwen, dus ik koos voor de kleur 020 Light Brown.

brow soap

Hoe gebruik je de Brow Fix van Catrice?

Normaal gebruik ik altijd poeder om mijn wenkbrauwen bij te tekenen, dus een Brow Soap is echt eens even wat anders. Het werkt ook totaal anders. Waar ik meestal een schuin afgesneden kwastje gebruik, heb je voor de Brow Fix van Catrice een spoolie (zo’n rond wenkbrauwborsteltje) nodig.

Deze maak je eerst vochtig onder de kraan. Dep hem even een klein beetje droog zodat hij niet meer druppelt, maar nog wel vochtig is. Vervolgens ‘rol’ je de spoolie door het product heen, totdat er voldoende op het borsteltje zit. Borstel daarna met de spoolie je wenkbrauwhaartjes omhoog en in model. De textuur van de Brow Fix is een beetje wax-achtig.

Eerlijk? Ik vond het aanbrengen nog best een gedoe! Je moet niet te veel product op je borsteltje aanbrengen, maar ook niet te weinig. Ook merkte ik dat het product te hoog op mijn huid komt, doordat ik mijn wenkbrauwen omhoog borstel. Ik moest na het aanbrengen echt even een laagje weghalen boven mijn wenkbrauwen met een wattenstaafje. Het aanbrengen is dus niet heel gemakkelijk.

brow fix before after catrice

Het resultaat

Op naar het resultaat! Links zie je mijn wenkbrauwen zonder iets er op en rechts zie je mijn wenkbrauwen nadat ik de Brow Fix heb aangebracht. Wat een verschil! De kleur past helaas niet zo goed bij mijn wenkbrauwen, omdat de kleur te warm is. Ook vind ik het effect niet heel natuurlijk. Je ziet de soap echt een beetje op de wenkbrauwhaartjes liggen. Jammer!

Er komt wél veel kleur vanaf. Dus je wenkbrauwen zijn niet alleen in model, maar worden ook gelijk opgevuld met kleur.

brow fix catrice

Conclusie

Fluffy brows? Yes, please! Alleen helaas voor mij niet met de Brow Fix Styling Soap van Catrice. Het idee is top: een brow soap mét kleur, zodat je niet met twee verschillende producten aan de slag moet, maar helaas werkt het voor mij niet. Netjes aanbrengen is echt lastig en het resultaat is niet heel mooi. Ook passen de kleuren niet bij mij. Ik ben nog wel benieuwd naar de transparante variant als een brow soap nadat ik mijn wenkbrauwen heb bijgetekend met mijn favoriete wenkbrauwpoeder. De Brow Fix Styling Soap van Catrice kost €3,99.

Meer lezen over producten voor je wenkbrauwen? Ik schreef eerder al een blogpost met de meest populaire wenkbrauwproducten.

Wat gebruik jij om je wenkbrauwen bij te tekenen?

xxx Teddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog