olaplex Bond Maintenance shampoo review

Olaplex No 4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo review

Naast skincare is haircare booming. Waar ik vroeger mijn shampoo voornamelijk op de geur uitzocht, kijk ik nu wel iets verder dan dat. Don’t get me wrong, geur vind ik nog steeds belangrijk, maar tegenwoordig let ik ook op de ingrediënten en check ik of de soort shampoo wel geschikt is voor mijn type haar. Dat ik hier niet alleen in ben, word me duidelijk door de vele TikTok filmpjes die voorbij komen en het steeds groter wordende assortiment aan haarproducten. Een haircare merk waar ik al veel goede verhalen over heb gehoord, is Olaplex. Laatst ontving ik hun nieuwste shampoo: de Olaplex No 4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo. Ik testte hem voor je uit en vertel je wat ik van deze shampoo vind.

olaplex Bond Maintenance shampoo

Olaplex N 4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo

Volgens Olaplex bevat deze N4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo een nieuwe technologie waarmee jij jouw haar kunt laten stralen. Deze shampoo verwijdert namelijk build-up. Oftewel ophoping van vet en producten.

De shampoo is sulfaat-vrij, ph-gebalanceerd en zorgt voor gehydrateerd en gezond haar. Ook herstelt hij de glans in je haar, zorgt voor luchtig volume, een levendige kleurhelderheid en een diepe reiniging van de hoofdhuid.

Je gebruikt de shampoo eigenlijk gewoon zoals je een normale shampoo gebruikt, alleen dan 1x per week of 1x per 2 weken als treatment. Concentreer je bij het aanbrengen ook voornamelijk op de hoofdhuid en werk langzaam toe naar de punten. Laat de shampoo maximaal 5 minuten inwerken.

Wat me als eerste opvalt zodra ik de shampoo gebruik, is dat hij enorm goed schuimt. Dat terwijl er geen SLS of SLES in zit! Tijdens het wassen merk ik dat de shampoo mijn haar echt goed reinigt, maar mijn hoofdhuid gelukkig niet uitdroogt. Ik kan namelijk al snel last hebben van een droge hoofdhuid.

Omdat de shampoo zo grondig reinigt, is het geen overbodige luxe om jouw wasbeurt te eindigen met een fijn haarmasker of goede conditioner om je haar extra te verzorgen. De shampoo ruikt ook erg lekker, niet geheel onbelangrijk!

olaplex treatment

Conclusie

Ik vind de Olaplex No 4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo een fijne shampoo, of eigenlijk treatment. Het is niet de bedoeling dat je met deze shampoo iedere week je haar wast, maar liever 1x per week of 2 weken. Op die manier reinig je je haar grondig en voorkom je build-up. De shampoo reinigt mijn haar grondig en goed, maar zorgt er niet voor dat mijn haar of hoofdhuid droog worden.

Wel raad ik je aan om zo’n treatment als deze altijd te combineren met een verzorgend product zoals een haarmasker of goede conditioner, zodat je uitdroging voorkomt. De Olaplex No 4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo kost €29,95. Dat vind ik best prijzig, maar zeker als je deze shampoo maar af en toe gebruikt, doe je er wel lang mee.

Goede producten zijn het halve werk wanneer je een mooie, glanzende en verzorgende bos haar wil. Maar ook minder vaak je haar wassen draagt hier aan bij. Ik vertel je in deze blogpost hoe je je haar maar 1x per week kunt wassen.

Waarom zou jij Olaplex gebruiken?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog