Hoe je haar 1x per week wassen ?

Hoe: je haar maar 1x per week wassen?

Boy oh boy, wat heb ik een hekel aan vet haar. Mijn worst-hair-day is op wasdag: DE dag dat ik mijn haar moet wassen. Maar ik heb ook een hekel aan mijn haar vaak wassen. Want dat kost 1. veel tijd en 2. is slecht voor mijn haar. Herkenbaar? Dan wil je vast je wasdag langer kunnen uitstellen. Maar, hoe dan? Door je haar maar 1x per week te wassen! Vandaag geef ik je 5 tips waarmee jij je haar slechts 1x per week hoeft te wassen. Omdat we met z’n allen nu massaal thuis zitten, is dit de perfecte tijd om hier direct mee te beginnen. Let’s go! Bye, bye to iedere dag je haar wassen.

Je haar 1x per week wassen

Wil je jouw haar minder gaan wassen? Yes! Met deze 5 tips ben jij binnen no-time overgestapt op je haar maar 1x per week wassen.

1. Bouw je haar 1x per week wassen op

Laten we eerlijk zijn: het is echt niet zo dat je haar van de ene op de andere dag denkt, oké, 1x per week wassen? Dan wordt ik minder snel vet. Nee, dat heeft tijd nodig. Je haar moet wennen aan jouw nieuwe routine en moet minder olie aanmaken. Je kunt cold turkey overstappen naar 1x per week wassen, maar dan loop je de komende tijd wel regelmatig met vet haar rond. Zie je dat niet zitten? Bouw het dan op. Was je je haar nu om de dag? Rek het eens een dag langer. Plak daar over 1 of 2 weken nog een dag aan vast. Met kleine stapjes kom je ook waar je wil zijn. 

2. Was je haar 2x met shampoo

Was je haar per wasbeurt 2 keer met shampoo. Waarom? De eerste keer reinig je je haar vooral. Het grootste gedeelte van alle viezigheid en vet is er uit. Gebruik je een tweede ‘ronde’ shampoo, dan haal je de laatste restjes vuil en vet uit je haar en kunnen de verzorgende ingrediënten uit je shampoo eindelijk hun werk doen. Het resultaat? Minder snel vet haar én meer profijt van je producten.

3. Droogshampoo is your best friend

Your new best friend: droogshampoo! Op de dagen dat je haar vet begint te worden, kun je het wassen van je haar nog makkelijk een dag uitstellen. Het enige wat je hoeft te doen? Droogshampoo te gebruiken! Spray een beetje bij je aanzet, wrijf het kort in (te veel masseren zorgt weer voor extra olie productie van je hoofdhuid, dat wil je voorkomen) en voilà! Je haar is minder vet. Droogshampoo absorbeert namelijk het vet. Mijn favoriete droogshampoo? De Heavenly Volume droogshampoo van Batiste. Die zorgt er niet alleen voor dat je haar minder vet is, maar geeft je haar ook nog een beetje volume! Win-win.

4. Gebruik de juiste producten

Als jij producten gebruikt voor een droge hoofdhuid terwijl je die helemaal niet hebt, wordt je hoofdhuid nou eenmaal sneller vet. Het is dus echt belangrijk om de juiste producten te gebruiken. Koop die shampoo of conditioner niet alleen omdat hij lekker ruikt of in de aanbieding is, maar kijk ook even of hij geschikt is voor jouw hoofdhuid en haartype. Je haar zal echt minder snel vet worden.

5. Blijf van je haar af!

De laatste tip: blijf van je haar af. Hoe vaker je aan je haar zit, hoe vaker de olieproductie van je hoofdhuid gestimuleerd wordt. Haal je handen dus niet steeds door je haar en let op met vaak borstelen. Dat laatste zorgt er ook voor dat je olieproductie van je hoofdhuid gestimuleerd wordt.

Wil je nog meer tips om ervoor te zorgen dat jouw haar minder snel vet wordt? Lees dan deze blogpost.

Hoe zorg jij ervoor dat je je haar maar 1x per week hoeft te wassen?

xxx Teddy

3 comments

  • Als mijn haar terug groeit, ga ik het ook lekker maar één keer per week wassen. Dan kan mijn haar hier meteen aan wennen. Ik moet wel zeggen dat droogshampoo echt niet mijn beste vriend is. Geen enkel merk dat ik heb geprobeerd zorgt ervoor dat mijn haar minder vet is.

  • Bij mij werkt dit het beste als ik krullen maak, dan kan ik drie dagen overbruggen en op dag twee gebruik ik inderdaad dan droogshampoo, mijn man vind dit maar raar spul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog