stay 8h matte liquid lipstick essence review

Essence Stay 8H Matte Liquid Lipstick

Toen ik net begon met make-up, droeg ik alleen maar lipgloss. Ik had wel een paar lipsticks, maar die droeg ik zelden. Daarna kwam mijn lipstick periode, waarin ik lipgloss helemaal links heb laten liggen en alleen maar lipsticks droeg. De periode waar ik nu in zit? Mijn liquid lipstick periode. Ik vind het steeds belangrijker dat het kleurtje op mijn lippen goed én lang blijft zitten. Dan kom je toch al snel uit bij liquid lipsticks. Ook budgetmerken spotten deze trend. Zo heeft Essence nu de Stay 8H Matte Liquid Lipstick in haar assortiment. Ik ontving deze en vandaag geef ik je mijn mening hierover.

Essence Matte Liquid lipstick

Essence liquid lipstick review

De Essence Stay 8H Matte Liquid Lipstick zit in een langwerpige huls. De dop is zwart en de huls zelf heeft de kleur van de liquid lipstick. Handig, zo zie je direct om welke kleur het gaat. Ik vind de verpakking er prima uitzien. Hij voelt stevig aan en alle informatie die je wil weten staat er op. Niet bijzonder, maar wel gewoon goed. Zoals ik van Essence gewend ben.

Essence stay 8h matte liquid lipstick

Volgens Essence zegt de naam van dit product al genoeg: de Stay 8H matte liquid lipstick blijft 8 uur lang zitten. De finish is mat en zorgt voor een mooie tint op je lippen die ook nog eens comfortabel is om te dragen. De liquid lipstick is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De tinten zijn wel allemaal rood en roze. Er zitten geen nudes of gekke kleuren tussen.

Essence matte liquid lipstick date proof swatch

Ik ontving kleur 05, date proof. Een oudroze tint. Hierboven zie je hoe date proof eruit ziet op mijn lippen. Allereerst: wat een mooie kleur! Dit is echt zo’n kleur die ik vaak zou dragen. Hier hou ik van. De lipstick brengt makkelijk aan en dekt goed. Nadat de lipstick opgedroogd is, voelt hij wel ietsjes droog aan op mijn lippen, maar dat hebben veel liquid lipsticks. Verder voel je hem niet echt zitten op je lippen.

Wat betreft de houdbaarheid, ben ik blij verrast. Vaak maken merken hun claims niet waar, dus ik was ook sceptisch over de 8 uur die Essence belooft. Maar deze liquid lipstick blijft goed zitten. Helaas blijft de liquid lipstick niet de volle 8 uur perfect zitten als je tussendoor eet en drinkt. Hij slijt dan iets aan de binnenkant van je lippen en dan moet je hem even bijwerken.

Essence matte liquid lipstick review

Conclusie

Ik vind het heel leuk dat Essence de Stay 8H Matte Liquid Lipstick dit jaar aan haar assortiment heeft toegevoegd. Ik vind het een fijn product. De kleuren zijn mooi, de liquid lipstick zit mooi op mijn lippen, dekt goed én blijft lang zitten. Of hij echt de 8 uur haalt? Dat ligt er aan wat je doet. Als je een avondje uit gaat en alleen wat drinkt, dan zeg ik: ja. Ga je ondertussen een pizza wegwerken? Dan niet. Vet eten of producten met olie zorgen ervoor dat de lipstick sneller slijt. Maar ik ben zeker onder de indruk van de houdbaarheid van deze lipstick. Want eerlijk is eerlijk, hij blijft echt goed zitten!  De Essence Stay 8H Matte Liquid Lipstick kost €2,99. Benieuwd naar mijn favoriete liquid lipstick? Dat is de Maybelline Superstay Matte ink.

Draag jij vaak liquid lipsticks?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog