superstay-matte-ink-maybelline-review

Maybelline – Superstay Matte Ink Liquid Lipstick review

Hoewel ik al veel long lasting lipsticks heb getest, is er nog nooit een lipstick geweest die er voor zorgde dat ik een paar minuten verbaasd in de spiegel keek. Op een goede manier dan hè. Totdat ik mijn eerste Maybelline Superstay Matte Ink liquid lipstick gebruikte. Nadat ik de lipstick al de hele dag droeg en ’s avonds een pizza had gegeten, keek ik in de spiegel om mijn lipstick (of wat er überhaupt van over zou zijn) te checken. Mijn lipstick zat er nog bizar goed op, dus ik was echt even in shock. Zo lang had nog geen enkele lipstick het met mij uitgehouden. Je snapt wel: op dat moment begon mijn liefde voor de Superstay. Nu, een paar maanden later heb ik bijna iedere kleur in mijn bezit en draag ik ze echt vaak. Net na mijn ontdekking schreef ik er al een review over, maar vandaag wil ik nog wat extra aandacht geven aan deze fijne lipstick door je meer kleuren te laten zien. Benieuwd?

De verpakking is vrij simpel, maar ik vind hem mooi. De onderkant van de tube heeft de kleur van de liquid lipstick, wat erg handig is. Vooral nu ik meerdere kleuren heb zie ik direct welke kleur ik uit mijn la pak. Wat ik wel jammer vind, is dat de naam van het product er op geplakt is met een sticker. Deze slijt er bij mij na een tijdje af. Je kunt ook wel zien welke lipsticks ik al het langst heb. Maar ach, dat is het enige minpuntje. Zoals je kunt zien zijn de eerste drie verpakkingen groter. Die heb ik in Amerika gekocht en blijkbaar hebben ze daar grotere verpakkingen. De lipsticks zijn verder wel precies hetzelfde.

Volgens Maybelline blijven de Superstay Matte Ink lipsticks tot wel 16 uur perfect zitten. Het zou een extreem langhoudende vloeibare lipstick zijn met een matte finish. Klinkt goed!

superstay matte ink dreamer swatch

De lichtste tint die ik heb is 10 Dreamer. Dreamer is een bubblegum roze tint. Hij dekt enorm goed en verdeelt gelijk.

superstay matte ink poet swatch

De kleur 60 Poet is ook vrij licht. Deze is wat warmer dan Dreamer, maar nog steeds vrij roze. Poet dekt ook erg goed en is makkelijk te verdelen.

superstay matte ink seductress swatch

Dan komen we aan bij één van mijn favoriete kleuren: 65 Seductress. Ik vind deze kleur zo mooi! Het is een roze, nude tint die goed dekt en ook weer makkelijk egaal te krijgen is.

superstay matte ink lover swatch

Nog een tint die ik echt heel mooi vind is 15 Lover. Deze tint is koel roze met een vleugje paars. Ook deze tint dekt weer uitstekend en egaal.

superstay matte ink ruler swatch

Op naar de rodere tinten. Dit is 80 Ruler, een tint die tussen roze en rood in zit. Ook erg mooi! En zoals de voorgaande tinten dekt deze ook goed en egaal.

superstay matte ink pioneer swatch

20 Pioneer is een felle rood. Deze tint dekt egaal en goed, alleen is wel lastiger netjes te krijgen aan de randjes.

superstay matte ink voyager swatch

Nog een tintje donkerder is 50 Voyager. Helaas is deze tint lastiger egaal te krijgen zoals je op de foto al kunt zien. Van een afstandje valt het niet zo op, maar close-up zie je wel dat sommige stukjes iets donkerder zijn.

superstay matte ink believer swatch

Naast donkere rode tinten heeft Maybelline ook een donkerpaars tint: 40 Believer. Helaas heeft deze tint hetzelfde probleem als Voyager. De tint dekt wel, maar niet helemaal egaal. Hoewel deze tint erg gaaf is, dekt deze het minst egaal.

Deze liquid lipsticks drogen semi mat op en het laatste beetje glans gaat er gedurende de dag wel af. Het feit dat de lipsticks écht goed blijven zitten, maakt dat ik er zo enthousiast over ben. Wanneer ik ’s ochtends naar een festival ga en de hele dag drink en eet (ja, ook friet), hoef ik deze lipstick niet bij te werken. Oké, de kleur wordt wel iets minder dekkend door de dag heen, maar zo weinig dat het verwaarloosbaar is. Aan het eind van de dag moet ik hem echt verwijderen met een remover. Daarnaast zit de lipstick ook fijn op mijn lippen. Hij droogt mijn lippen niet uit en voelt prettig aan. Wel plakken mijn lippen een heel klein beetje net na het aanbrengen, maar dat verdwijnt al snel.

Conclusie

Wat ik zo fijn vind aan de Maybelline Superstay Matte Ink liquid lipsticks is dat ze echt bizar goed blijven zitten. Wanneer ik ze ’s ochtends aanbreng, zitten ze aan het einde van de dag nog perfect. Eet ik een pizza? Of friet? They can handle it. Oké, de kleur is echt niet 100% hetzelfde als net na het aanbrengen, maar de kleur zit er nog mooi, egaal én overal op. Ook niet geheel onbelangrijk: de lipsticks voelen prettig aan op mijn lippen, dekken goed én de meeste tinten zijn makkelijk egaal aan te brengen. Kijk, dat is wat ik zoek in een liquid lipstick! De Superstay Matte Ink lipsticks kosten €11,99 per stuk.

Wat is jouw favoriete liquid lipstick?

xxx Teddy

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog