Dermasence – Seborra Gel & Akutroller

dermasence huidverzorging review

Ik vind het altijd leuk om nieuwe merken te leren kennen. Zo maakte ik een tijdje terug kennis met het voor mij nog nieuwe merk Dermasence. Ik testte toen hun zonbeschermingsproducten uit. Maar Dermasence heeft niet alleen zonbescherming. Ze hebben een nog groter assortiment aan skincare! Tijd om daar eens wat van te testen dus. Ik kreeg twee producten opgestuurd voor de onzuivere huid: de Seborra Gel en de Seborra Akutroller. Vandaag laat ik beide aan je zien. Benieuwd?

Beide producten komen in een simpel kartonnen doosje wat wit met donkerblauw is. Ook de producten zelf zijn wit met donkerblauw. Ze zijn vrij simpel vormgegeven en hebben veel informatie op de voorkant staan. Daardoor en door de kleurencombinatie vind ik ze een beetje apotheek-achtig. Niet per se mijn favoriete uitstraling, maar bij dit soort producten snap ik het wel.

Volgens Dermasence zou de Seborra Akutroller roodheden en zwelling tegengaan bij het ontstaan van een puistje. Je zou het product één tot viermaal daags makkelijk aan kunnen brengen met de roestvrijstalen kogel applicator.

De Akutroller heeft een hele fijne ‘kogel’ om het product mee aan te brengen. Hierdoor breng je niet te veel in één keer aan en verdeelt het product gemakkelijk. Hoewel Dermasence zegt dat deze kogel hygiënisch is, had ik toch liever een simpele knijp-tube gehad. Ik denk namelijk dat er op deze manier wel bacteriën in de tube kunnen komen, vooral als je de kogel over een puistje heen haalt.

Het product trekt snel in en droogt mijn huid niet uit. Gelukkig maar, want dat is iets wat veel van dit soort producten wel doen. Helaas zie ik geen extreem groot verschil wanneer ik dit product gebruik op een oneffenheid. Het is niet zo dat deze de volgende dag als sneeuw voor de zon verdwenen is of ineens een stuk minder opvallend is.

Op naar het tweede product! De Seborra Gel zou perfect werken tegen een vette huid die gevoelig is voor acne. Het verzacht de geïrriteerde huid en vermindert ontstekingen en roodheden. Hierdoor krijgt je huid weer een stralende teint. Deze gel bevat 2% salicylzuur en 8% glycolzuur.

De laatste tijd heb ik gemerkt dat producten met salicylzuur enorm goed voor mijn huid werken. Zoals je misschien weet als je mij wat langer volgt, heb ik altijd last van een onzuivere huid. Ik heb geen acne, maar 100% zuiver is mijn huid nooit. Wanneer ik regelmatig een product met salicylzuur gebruik, ziet mijn huid er een stuk rustiger uit. Dat geldt ook voor dit product. Mijn huid is minder rood, heeft minder oneffenheden en ziet er gewoonweg mooier uit. En dat terwijl het product mijn huid niet uitdroogt. Dit is dan ook zeker een product waar ik enthousiast over ben.

Conclusie

Ik heb de Seborra Akutroller en Seborra Gel van Dermasence met veel plezier getest. De producten zijn beiden speciaal voor de onzuivere huid. Helaas merkte ik weinig van het effect van de Akutroller, maar gelukkig is de Seborra Gel wel echt mijn ding. Dit product zorgt er door het salicylzuur voor dat mijn huid een stuk rustiger wordt. De Seborra Akutroller kost €10,50 en de Gel €18,50. Dermasence is onder andere verkrijgbaar via apotheken en dermatologen.

Wat voor skincare producten gebruik jij graag?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog