Catrice – Eyeliner pen waterproof

catrice eyeliner pen waterproof review

Of ik graag eyeliner draag? Yes I do! Hoewel ik een likje mascara ook zeker kan waarderen, voelt mijn look toch pas af met een zwart streepje langs mijn wimperrand. Eyeliner geeft me nét dat beetje extra. En daar hou ik van. Wanneer ik een fijn product vind, blijf ik daar vaak aan vast hangen. Zo gebruik ik al jaren deze eyeliner van Catrice. Een fijne eyeliner, maar met één nadeel: wil je hem corrigeren met een beetje remover? Dan brokkelt hij af en wordt het nooit meer een mooi, strak lijntje. Dat moest anders kunnen, dacht ik zo. Dus mijn zoektocht naar DE perfecte eyeliner gaat verder. Ik besloot te beginnen met kleine stapjes en keek in hetzelfde schap als mijn geliefde eyeliner. Daar vond ik de Waterproof Eyeliner Pen van Catrice. Vandaag laat ik deze aan je zien. Benieuwd?

De vormgeving is zoals ik deze van een eyeliner pen verwacht. De pen is lang en dun en compleet zwart. De letters op de pen zijn blauw en het logo van Catrice staat er duidelijk op. Niets bijzonders, maar gewoon een prima verpakking voor een eyeliner.

Volgens Catrice zou deze waterproof eyeliner pen een intense zwarte kleur afgeven, lang blijven zitten en snel opdrogen. De vilten tip zou ervoor zorgen dat hij makkelijk aan te brengen is. Klinkt goed!

De vilten tip loopt spits toe, zoals ik het graag zie. Ik hou niet van een hele dikke eyeliner of een puntje wat extreem lang en te buigzaam is, ik moet er immers wel een strakke lijn mee kunnen zetten. De tip is dus prima!

catrice eyeliner pen waterproof effect

Toen ik de eyeliner voor het eerst aanbracht, dacht ik dat hij wat ‘opstartproblemen’ had. Er kwam vrij weinig kleur van de pen af. Na hem even goed ingedrukt te hebben op een wattenschijfje probeerde ik het nog een keer. Nu ging het al beter. Helaas had ik de volgende dag hetzelfde probleem. Weer kwam er een transparant zwart lijntje vanaf. Wanneer ik hier meerdere keren overheen ga, krijgt de eyeliner wel wat meer dekking, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ik wil met één veeg een intens zwarte lijn. Het lijntje wat je op bovenstaande foto ziet, is het resultaat van meerdere keren heen en weer gaan. De intensiteit van deze eyeliner is voor mij gewoon niet goed genoeg. Wat wel fijn is aan deze eyeliner is dat hij wel degelijk langhoudend is en snel opdroogt na het aanbrengen. Ook brokkelt de eyeliner niet af wanneer ik hem wil corrigeren met een beetje remover.

catrice eyeliner pen waterproof review

Conclusie

Ik had gehoopt in de Waterproof Eyeliner Pen van Catrice mijn nieuwe, favoriete eyeliner te vinden, maar helaas. Het probleem van het afbrokkelen wanneer ik hem wil corrigeren is wel opgelost, maar nu zit ik met een ander probleem: de afwezigheid van intensiteit. Tja en dat vind ik toch nét wat belangrijker. Een eyeliner die niet goed dekt en niet écht zwart is, is gewoon niet mijn ding. Voorlopig blijf ik dus toch nog maar zoeken naar de perfecte eyeliner. Deze eyeliner pen kost €3,39.

Welke eyeliner gebruik jij graag?

xxx Teddy

1 comment

  • Dan moet je zeker eens de Tattoo Liner proberen van Kat Von D! Ik gebruikte ook altijd Catrice eyeliners, maar ze werden zo snel droog. De Tattoo Liner is wel 4x zo duur, maar gaat bij mij mega lang mee en blijft heel goed zitten. Dus dat is echt mijn favoriet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog