Maybelline – super stay matte ink

maybelline rode super stay matte ink

Sinds liquid lipsticks helemaal hot zijn, doe ik maar al te graag met de trend mee. Ik heb al aardig wat verschillende liquid lipsticks getest. De een om vervolgens nooit meer te gebruiken en de ander pak ik er nog wekelijks bij. De kwaliteit van liquid lipsticks verschilt nou eenmaal heel erg. Meestal zoek ik daarom ook eerst een review op, voordat ik de liquid lipstick koop. Toen ik de super stay matte ink van Maybelline zag, deed ik dat niet. Ik besloot de gok te wagen, want ik vond hem “er wel goed uitzien”. Uiteraard heb ik deze liquid lipstick voor je getest. Vandaag wil ik je dan ook graag mijn mening over dit product geven. Benieuwd?

De verpakking van deze liquid lipstick was hetgeen wat mij aantrok in de winkel. De lipstick zit namelijk in een strakke, vierkante huls. Eens wat anders dan al die ronde verpakkingen! De verpakking heeft de kleur van de liquid lipstick en heeft een witte dop. Wat ik wel een beetje goedkoop vind ogen, zijn de twee stickertjes waarop het logo van Maybelline en de productnaam staat. Ik had het mooier gevonden als dit op de huls gedrukt was, maar dat is maar een klein detail.

Volgens Maybelline is de super stay matte ink een vloeibare lipstick die extreem lang blijft zitten en een matte finish heeft.

Op internet kan ik vinden dat er 10 kleuren verkrijgbaar zijn. Helaas lagen er in het Kruidvat filiaal waar ik was maar vijf kleurtjes. Omdat ik op zoek was naar een mooie, donkere, rode tint, koos ik voor de kleur 20: Pioneer.

Hierboven zie je de swatch van Pioneer op mijn pols. Zoals je kunt zien, dekt hij hier al goed. De kleur vind ik er hier ook al heel mooi uitzien. Het is echt zo’n diepe tint rood.

Hier zie je hoe Pioneer eruit ziet op mijn lippen. Ik vind de kleur heel gaaf! De tint dekt goed en is heel makkelijk aan te brengen. Ook dekt de tint egaal, iets wat ik echt een pluspunt vind. De matte ink is vrij vloeibaar en droogt daardoor snel op naar een matte, fluwelen finish. Echt zoals ik het mooi vind.

Mijn eerste indruk van deze super stay matte ink was dus erg goed. Maar wat me enorm verbaasde, was de houdbaarheid. Ik durf te zeggen dat dit de beste liquid lipstick is die ik ooit geprobeerd heb. De eerste dag dat ik hem droeg, bracht ik hem om 8 uur ’s ochtends aan. Om 8 uur ’s avonds, een lunch en een pizza (!) verder, was hij maar een klein beetje gesleten. Ook droeg ik hem laatst toen ik naar een restaurant ging en na drie gangen zat hij nog vrijwel perfect. Bizar toch? Ook zit de lipstick fijn. Hij trekt niet in de lijntjes, voelt fijn aan en droogt mijn lippen niet uit.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken, als het er toch een moet zijn, is dat hij een heel klein beetje plakt. Na het aanbrengen droogt de liquid lipstick niet compleet op, waardoor het als je je lippen tegen elkaar drukt iets plakt. Maar niet zoals een lipgloss kan plakken, Slechts een heel klein beetje.

Soms hebben liquid lipsticks dat ze lelijk slijten. Ze slijten bijvoorbeeld alleen in het midden, of je krijg van die gekke stukjes als de lipstick langzaam “afbrokkelt”. Dat is bij deze lipstick niet het geval. Hij slijt heel natuurlijk aan de binnenkant van je lippen en na een lange dag zie je hier en daar een “scheurtje” in de kleur. Als dat alles is, neem ik dat voor lief!

Conclusie

Zoals je misschien al kunt raden, ben ik extreem enthousiast over de matte ink van Maybelline. De kleur is heel gaaf en hij voelt fijn aan op mijn lippen, maar de houdbaarheid verbaasde me het meeste. Deze liquid lipstick blijft gewoon echt de hele dag zitten. Wauw! Ik kocht deze super stay matte ink liquid lipstick bij Kruidvat voor 9,99. Dat vind ik een heel goede prijs als je naar de kwaliteit kijkt! Benieuwd naar alle kleuren? Check dan mijn uitgebreidere review!

Kende jij deze liquid lipstick al?

xxx Teddy

10 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog