L'oreal midnight serum review

L’Oréal Paris Age Perfect Cell Renaissance Midnight Serum review

Goede skincare hoeft niet per se duur te zijn. En andersom hoeft dure skincare niet per se goed te zijn. Soms zijn goedkopere producten gewoon nét zo effectief als dat ene potje van 30 ml waar je 200,- voor neerlegt. De afgelopen tijd heb ik zo’n ‘goedkoper’ product getest. Ik heb het over het L’Oréal Paris Age Perfect Cell Renaissance Midnight Serum. Dit serum zou een dupe zijn van het welbekende Advanced Night Repair Serum van Estée Lauder, een mega bekend product met een flink prijskaartje. Ik testte hem voor je uit en vertel je wat de overeenkomsten én verschillen zijn tussen de twee. 

skincare review

L’Oréal Paris Age Perfect Cell Renaissance Midnight Serum

Volgens L’Oréal vermindert dit serum de zichtbaarheid van fijne lijntjes, helpt het de huid te herstellen en zorgt het voor een gladdere, stevigere en stralendere huid. 

Het serum bevat een herstellend antioxidant complex met neohesperidine en vitamine E, geïnspireerd door stamcelwetenschap. Vitamine E helpt de huid herstellen en ondersteunt de natuurlijke celvernieuwing. 

L'oreal midnight serum vs estee lauder night repair

Overeenkomsten Midnight Serum & Advanced Night Repair Serum

De verpakking doet al vermoeden dat de twee serums op elkaar lijken. Waar het Estée Lauder serum in een bruin, glazen flesje zit met een pipet dopje, is dit niet anders bij de variant van L’Oréal. Ook hebben ze beiden een ombre effect in het glas zitten. 

Beide serums zijn gemaakt om ’s avonds voor het slapen gaan te gebruiken en focussen op celvernieuwing tijdens je slaap. Ze bevatten beiden vitamine E en hyaluronic acid. Ook zouden ze beiden voor een stralende huid zorgen. 

Verschillen Midnight Serum & Night Repair Serum

Wanneer je kijkt naar de ingrediëntenlijst van beide serums, valt op dat van de 42/40 ingrediënten er 9 gelijk zijn. 

De grote verschillen zitten hem er in dat het serum van Estée Lauder simpelweg meer voordelen voor je huid biedt. Zo bevat dit serum ingrediënten die grove poriën zou verminderen, die anti-aging werken en helpen littekentjes te verminderen. Iets wat de L’Oréal variant niet heeft. 

Het serum van L’Oréal bevat juist weer meer hydraterende ingrediënten. 

L'Oréal Midnight Serum review

Mijn ervaring 

Het serum heeft een gele kleur en een melkachtige textuur. Door het pipetje kun je heel gemakkelijk een paar druppels op je gezicht of handpalmen aanbrengen en het serum inmasseren. Het serum trekt snel in en voelt vervolgens fijn aan op de huid. 

Ik vind het heerlijk om een serum te gebruiken in mijn skincare routine. Mijn droge huid neemt serums heel gemakkelijk op en ik merk dat mijn huid er vaak baat bij heeft.

Ik merk dat het L’Oréal serum mijn huid voedt en een gevoede huid zorgt er bij mij voor dat mijn huid weer gaat stralen. 

L'Oréal Midnight Serum

Conclusie

Ik vind het L’Oréal Paris Age Perfect Cell Renaissance Midnight Serum een fijn serum. Ik merk dat het serum mijn huid hydrateert en daardoor laat stralen.

Of het een dupe is van het Estée Lauder serum: deels. Ja, ze hebben overeenkomsten. Maar zijn ook zeker duidelijke verschillen tussen de 2 serums.  

Het is afhankelijk waarvoor je het serum wil gebruiken of je het als dupe kunt zien. Wil je wakker worden met een stralende en gehydrateerde huid? Dan raad ik je de L’Oréal variant aan. Wil je meer dan dat en ben je ook op zoek naar een product wat anti-aging werkt en je poriën verkleint? Dan zul je toch echt wat meer uit moeten geven en de Estée Lauder variant in huis halen. 

Het L’Oréal serum is nog steeds wel aan de prijs: €39,99. Maar het soortgelijke serum van Estée Lauder kost €92,57 voor dezelfde hoeveelheid. Dat scheelt toch flink! Zeker als je je bedenkt dat L’Oréal producten regelmatig in de aanbieding zijn en je hem nog voordeliger kunt scoren.

Op zoek naar een ander fijn serum? Deze van Biodermal testte ik een tijdje terug al voor je.

Gebruik jij een serum in jouw skincare routine?

xxx Teddy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog