Catrice – prime and fine mattifying powder

Al lange tijd gebruik ik transparante poeder om mijn gezicht mee af te poederen. Hoewel ik vind dat gekleurde poeders vaak een mooi effect geven, is het gewoon erg lastig om een poeder te vinden die precies mijn huidskleur is. Sinds de opkomst van de transparante poeders ben ik dan ook overgestapt en het bevalt me meer dan prima. Nooit heb ik meer gekke vlekken van een niet matchende poeder. Op dit moment gebruik ik de transparante poeder van Essence en deze werkt voor mij erg goed. Een vriendin raadde me aan de transparante variant van Catrice eens te proberen. Zij vond deze namelijk fijner. Toen mijn geliefde Essence poeder op was, besloot ik dan ook de gok te wagen en de prime and fine mattifying powder van Catrice te proberen. Vandaag wil ik je mijn mening geven over dit product. Benieuwd?

Het doosje ziet er netjes uit. Hoewel Catrice een budgetmerk is, vind ik dat dit doosje er chiquer uitziet dan ik had verwacht. Het doosje heeft een zwarte deksel met zilveren tekst. De onderkant van het doosje is doorzichtig. In de deksel zit een grote spiegel. Dat is handig, vooral als je van plan bent de poeder onderweg bij te werken. Dat is iets wat het doosje van Essence mist.

Volgens Catrice is de mattyfing powder waterproof en rollen de druppels gewoonweg van je huid af wanneer de poeder in contact komt met water. Hij is dus bestand tegen vocht en matteert de huid urenlang. Door de formule zou de poeder een zacht filtereffect geven waardoor je huid zichtbaar zuiverder en verfijnder lijkt. Het voordeel van een transparante poeder is, is dat deze bij ieder huidtype past.

Toen ik het doosje voor het eerst opende, viel me op dat deze niet compleet wit was, zoals ik gewend was van die van Essence. De tint heeft iets roze/geels in zich, maar zodra je hem aanbrengt, is hier niets meer van te zien.

Ik gebruik dit product dus om mijn make-up mee af te poederen, zodat het (hopelijk) de hele dag op z’n plek blijft. De prime and fine mattifying powder zorgt er als eerste voor dat mijn gezicht mooi mat wordt. Ook heb ik het idee dat de poeder bij mij prima blijft zitten. Doordat ik de poeder over mijn gezicht aanbreng, blijft mijn make-up gedurende de dag beter zitten en gaat deze niet glijden.

Catrice noemt haar poeder waterproof, maar dat vind ik een beetje te ver gaan. Hoewel de poeder wel tegen wat regendruppels kan, kun je echt niet verwachten dat deze poeder na het zwemmen of na een flinke regenbui nog perfect op je huid zit.

Ik vind de prime and fine mattifying powder van Catrice fijn. Het product ziet er goed uit en in de deksel zit een handige spiegel voor onderweg. Het product is transparant waardoor het bij mijn huidskleur past. Hoewel ik het product erg fijn vind, durf ik niet te zeggen dat hij daadwerkelijk fijner of slechter is dan die van Essence. Ik vind het beide fijne poeders. Wel heb ik bij de poeder van Essence sneller een witte waas als ik te veel aanbreng. Dat heb ik bij de variant van Catrice helemaal niet.

Wat voor poeder gebruik jij om je make-up af te poederen?

xxx Teddy

2 comments

  • Dit lijkt me echt een fijn product! Zelf heb ik de MAC Prep + Prime maar dat is een losse poeder en niet zo handig om mee te nemen in je tas. Ik ga zeker eens naar deze kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog