Catrice – Spectralight oogschaduw & nagellak

Catrice spectra light nagellak en oogschaduw

Glitter is the new black. Althans, als het aan mij ligt. Zwarte laarsjes? Meh. Zwarte glitterlaarsjes? Yes please! Ik hou van glitter en vind het dan ook geen probleem om met een glittertrui door mijn dagelijks leven te gaan. Op feestjes zul je me ook vaak zien met glittermake-up. Omdat ik het toch vaak iets too much vind om met losse glitter op mijn ogen naar werk te gaan, vervang ik het vaak door een prachtige highlighter om zo toch dat beetje sparkle aan mijn look toe te voegen. Laatst had Catrice een collectie die perfect bij mijn craving naar glans past: Spectralight. Een collectie vol holografische producten met een mooie glans. Ik kon het niet laten en kocht 2 producten om te testen. Vandaag laat ik je deze graag zien. Benieuwd?

De verpakking van beide producten vind ik echt Catrice. De nagellak zit in een simpel maar strak potje. Wat ik wel leuk vind, is dat de sticker een holografische gloed heeft. Aan de andere kant kan het misschien ook een beetje misleidend zijn, want dit lijkt in eerste instantie de kleur van de nagellak. Terwijl dat het niet is. Het oogschaduwdoosje is ook zoals ik het gewend ben van Catrice: strak met drie ‘bolle’ oogschaduws.

Volgens Catrice heeft de Spectralight effect nail lacquer een fascinerende finish. De formule zou langhoudend zijn én de nagellak is veganistisch. In de Spectralight collectie zitten 5 kleuren, waarvan ik Holo Enchantment heb. Het oogschaduwkitje is verkrijgbaar in twee tinten en bevat zowel metallic als holografische tinten. De oogschaduws zijn gebakken waardoor ze krachtige kleuren zouden hebben. Ook dit product is veganistisch. Hiervan heb ik kleur 010 Manic Pixie Dream Girl.

Hierboven zie je de eyeshadow flow kit. Alle drie de oogschaduws hebben een mooie glans die heel lastig vast te leggen is. De eerste tint is roze en heeft een paarse gloed. De middelste tint heeft dezelfde paarsige, roze gloed. De laatste tint heeft een duidelijke blauwe glans.

Hierboven zie je de swatches van de drie tinten. Wat me opvalt is dat er extreem veel glans vanaf komt. De glans is bij alle drie de tinten echt duidelijk aanwezig. Ook hebben ze alle drie een erg mooie glans. Helaas geven de kleuren zelf iets minder kleur af dan ik had gehoopt.

Natuurlijk maakte ik ook een ooglook met dit palette. In mijn crease draag ik de roze tint. Over mijn bewegend ooglid bracht ik de middelste tint aan en in mijn binnenste ooghoek en onder mijn wenkbrauw bracht ik de tint met de blauwe glans aan. De look is erg subtiel, maar heeft wel veel glans. Eerlijk? Deze combinatie zou ik zo niet vaker dragen. Ik denk dat de oogschaduws leuk zijn als een soort topcoat of in combinatie met andere tinten. Voor mij is daardoor helaas het geen volledig oogschaduwkitje. Maar in combinatie met een ander palette kan dit trio wel voor dat beetje extra zorgen.

Op naar de nagellak. Hier was ik zo nieuwsgierig naar, zou dit echt de perfecte holografische nagellak zijn?

Hierboven zie je hoe de nagellak eruit ziet na 2 laagjes, zonder een gekleurde basislaag. Ik vind het effect zeker mooi en glanzend, maar ik had net wat meer verwacht. De kleur van de glitters blijft ongeveer hetzelfde. Het is niet zo dat hij in ander licht ineens groen of paars werd. Jammer, want dat had ik stiekem wel gehoopt. Ook bleef de nagellak bij mij helaas maar 1,5 dag mooi. Ik denk dat je deze nagellak het beste als een topcoat kunt gebruiken over een gekleurde lak en dan slechts één laagje moet aanbrengen. 2 laagjes was toch te dik en daardoor ging de lak daardoor sneller slijten.

Conclusie

Ik vind de Spectralight collectie van Catrice erg leuk bedacht. Met de oogschaduws en de nagellak speelt Catrice goed in op de holografische trend. De oogschaduws vind ik erg mooi, maar zou ik wel in combinatie met andere oogschaduws gebruiken of als een soort topcoat over een saaie oogschaduw. Hetzelfde geldt voor de nagellak. Deze kun je ook het beste als glitter topcoat gebruiken. De producten uit deze collectie zijn het los voor mij net niet, maar in combinatie met andere producten kunnen ze zeker dat extra beetje sparkle geven. Het oogschaduwkitje kost €4,99 en de nagellak €3,59.

Wat vind jij van de holografische trend?

xxx Teddy

2 comments

  • Grappig, ik kreeg de nagellak er juist met geen mogelijkheid vanaf haha! Maar kan ook zijn omdat het niet mijn eigen nagels waren. Ik vind ‘m wel erg mooi!

    • Oh wat gek! Bij mij braken er echt hele ‘velletjes’ af, waardoor ik de restjes heel makkelijk kon verwijderen door het gewoon eraf te trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog