Clinique – moisture surge extended thirst relief

Hoewel ik eigenlijk altijd mijn geliefde dagcrème van Yves Rocher gebruik en eigenlijk liever niets anders, is er één dagcrème waar ik een uitzondering voor maak. In de winter heb ik wel eens last van droge plekjes in mijn gezicht. Een aantal jaar terug gebruikte ik daar een testertje van de moisture surge extended thirst relief van Clinique voor en deze droge plekjes verdwenen als sneeuw voor de zon. Omdat die crème niet echt goedkoop is en ik mijn Yves Rocher crème prima vond, keek ik, nadat ik het testertje zorgvuldig leeg gemaakt had, niet meer naar deze crème om. Totdat ik met mijn buurmeisje in de Douglas stond en de crème een wel heel aantrekkelijk prijsje had. Ik besloot hem weer eens te proberen en vandaag wil ik graag mijn mening met je delen. Benieuwd?

Het potje zit in een lichtgroen doosje met zilveren letters. De dagcrème zelf zit in een doorzichtig, plastic potje met een glanzende, zilveren deksel. Op het potje zelf staat groot het logo van Clinique. Daaronder staat welk product het is. Ik vind het mooi dat er niet extreem veel informatie op het potje staat. Hierdoor blijft het uiterlijk lekker ‘clean’. Iets wat ik erg bij Clinique vind passen.

Volgens Clinique is de moisture surge extended thirst reliëf een lichte, crème/gel, zonder olie, die uw huid 24 uur lang hydrateert. Wanneer je deze crème gebruikt zou je geen trekkerig gevoel meer hebben. De crème is geschikt voor alle huidtypes en ook te gebruiken als masker.

Toen ik de informatie opzocht over deze crème, kwam ik erachter dat je hem dus ook kunt gebruiken als masker. Dat wist ik helemaal niet! Ik gebruik hem zelf gewoon als dagcrème. Ik smeer deze crème iedere dag op nadat ik mijn gezicht gereinigd heb en breng daarna mijn primer en make-up aan.

De crème heeft een gel-achtige textuur. Hierdoor heb je maar een klein beetje nodig per keer en smeert hij gemakkelijk uit. Ook trekt dit product erg snel in. Dat vind ik fijn, want zo kan ik vrijwel gelijk door met de rest van mijn routine. Na het insmeren van mijn gezicht, voelt deze enorm zacht aan. Ik heb echt het idee dat deze dagcrème mijn huid goed voedt. Ik heb minder last van droge plekjes en mijn huid voelt een stuk zachter aan.

Hoewel je zou denken dat dit product echt alleen voor mensen met een droge huid weggelegd is, is dit niet per se zo. Ik heb van mezelf een wat vette huid met wat droge plekjes. Voor beiden werkt de crème erg goed. Mijn huid wordt er niet vetter of droger door, maar juist meer ‘gemiddeld’. Ik denk dus dat deze crème, zoals Clinique al aangaf, bij veel huidtypes past.

Ik vind de moisture surge extended thirst relief van Clinique echt een goede crème. Hij heeft een wat gel-achtige substantie waardoor hij gemakkelijk uitsmeert en snel intrekt. Na het insmeren voelt mijn huid heerlijk zacht aan en zijn droge plekjes verdwenen. Een potje van 30 ml met deze crème kost 22,17. Dat vind ik niet echt goedkoop voor een dagcrème. Toen ik mijn crème kocht, was er een actie waardoor de variant van 75 ml maar 28,95 kostte. Dat scheelt natuurlijk een hoop!

Welke dagcrème gebruik jij op dit moment?

xxx Teddy

5 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog