Douglas – color card

douglas color card

Als je net als ik een lichte huid hebt, herken je deze struggle waarschijnlijk wel: de zoektocht naar een goede foundation in jouw kleur. In de winkel zoeken naar jouw kleur zonder hulp is vaak al een drama, laat staan als je via internet de goede kleur moet gokken. Toen ik zag dat douglas met een kaartje kwam om je huidskleur te “meten”, was ik dan ook heel erg nieuwsgierig. Zou dit werken?

img_9471_zpsd8b06fb7

Ik had laatst een bestelling gedaan bij Douglas en toen kreeg ik dit kaartje erbij. Ik wist niet eens dat ze dit hadden! Dit zie je als je het kaartje opent, wat uitleg en de color card zelf. Deze moet je voorzichtig van het kaartje afscheuren.

img_9474_zps727e93f3

Er staat duidelijke uitleg op het kaartje hoe je de color card precies moet gebruiken. Het enige wat je nodig hebt is dit kaartje en de douglas app op je telefoon. Ook tijdens het meten in de app krijg je goede uitleg. Heel handig, hiermee kan het bijna niet fout gaan.

img_9475_zps81ea15c4

Dit is het kaartje. Gewoon een kartonnetje met kleurtjes en een gat in het midden. Hoe het precies werkt is voor mij een raadsel…

douglas color card app

Als je in de douglas app naar color expert gaat, krijg je een keuzemenu: huidtint scanner, instructies en mijn huidtint. Om je huidtint vast te leggen ga je naar de scanner. Wil je eerst nog wat uitleg, kun je eerst naar instructies gaan. Als je je tint al vastgesteld hebt, kun je deze zien bij mijn huidtint.

Zodra je wil gaan scannen, krijg je te zien dat je drie verschillende plekken met het kaartje moet scannen om je huidtint vast te stellen. Als eerste je voorhoofd, daarna je wang en als laatste je kin. Zo krijgt de app een goed beeld van jouw huid.

Ik heb de scan 3 keer gedaan om het even goed uit te testen. De eerste keer was even oefenen, de tweede en derde keer gingen beter. Ik merkte dat de selfie camera niet zo nauwkeurig werkte, dus ik heb mijn gewone camera gebruikt. Dit is even lastig, maar als je voor een spiegel gaat staan werkt dit prima.

douglas color card uitkomst

Wat me opviel was dat ik niet precies dezelfde resultaten kreeg. De eerste scan was mislukt, dus naar dit resultaat heb ik niet gekeken. De tweede keer kwam er c409 uit en de derde keer c408. Het ligt gelukkig wel dicht bij elkaar, maar er is toch wel verschil.

Als je klaar bent met de scanner kun je naar aanbevelingen gaan. Hier zie je foundations die in jouw gescande kleur te koop zijn. Ik heb even gekeken en was toch wel een beetje verbaasd. Normaal heb ik één van de lichtste kleuren, maar deze app gaf aan dat ik een donkerdere, vaak medium, tint nodig heb.

Conclusie

Of het dus echt de perfect match is, durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen. Wel vind ik het onwijs leuk bedacht van Douglas. Toch ga ik liever naar de winkel om mijn kleur te zoeken. Ik geef graag iets meer uit aan mijn foundation en dan vind ik de gok te groot om via internet een kleur te kiezen. Je kunt de Douglas color card kosteloos aanvragen via de douglas webshop of in een Douglas winkel.

Zou jij dit proberen?

xxx Teddy

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog