dove exfoliating body scrub review

Dove exfoliating body scrub review

Ik heb 2 verschillende douche-routines. Nummer 1 is de snelle douche die meestal op het programma staat. Nummer 2 is de uitgebreide douche-sessie met een haarmasker, scrubje en alles wat daarbij komt kijken. Echt een momentje van me-time vind ik dat. Scrubben is iets wat ik regelmatig doe om mijn dode huidcellen te verwijderen en ingegroeide haartjes te voorkomen. Maar ik ben wel erg kritisch als het gaat om scrub. Laatst hoorde ik goede verhalen over de nieuwe Dove Exfoliating Body Scrub, dus besloot ik die eens te proberen. Ik testte hem voor je uit! Benieuwd?

dove body scrub

Dove Exfoliating Body Scrub

De scrub zit in een mooie wit met roze verpakking. Toch zijn er wel wat dingen die ik zelf anders had gedaan. Zo zit er een extra plastic dekseltje tussen de grote deksel en het potje. Wat mij betreft echt niet nodig, want dat is het eerste wat ik weggooi. Zonde van het plastic!

Ook heeft de deksel een opstaande rand, wat niet zo handig is als je de scrub in je douche bewaart. Daardoor blijft er op de deksel een klein plasje water staan.

Gelukkig gaat het niet om de verpakking, maar om het product zelf. Volgens Dove verzorgt deze scrub jouw huid terwijl het de doffe, droge huidcellen onder de douche wegspoelt. De exfoliërende body scrubs zijn verrijkt met natuurlijke ingrediënten zoals macadamia olie, aloë vera en shea butter. Het resultaat: een zijdezachte huid!

Er zijn 3 verschillende varianten verkrijgbaar: pomegranate & shea butter, macadamia & rice milk en kiwi seeds & cool aloe scent.

grove scrubdeeltjes

Ik heb zelf voor de pomegranate & shea butter variant gekozen, maar ze lijken me alle drie heerlijk. Zodra je de deksel open doet, ruik je de heerlijke geur van de scrub. De scrub heeft een zoete, fruitige geur die ik erg lekker vind. 

De scrub heeft een redelijk grove korrel en er zitten ook genoeg scrubdeeltjes in. Vaak bevatten romige scrubs vooral crème en weinig scrubdeeltjes, daar hou ik niet zo van. Doordat deze scrub wél veel scrubdeeltjes bevat, heb ik ook echt het idee dat de scrub goed zijn werk doet. Mijn huid voelt na het scrubben ook lekker zacht aan.

Nog een groot pluspunt aan deze scrub: hij bevat geen microplastics! Je kunt je huid dus met een gerust hart scrubben.

dove body scrub met shea butter

Conclusie

Ik ben enorm verrast door de Dove Exfoliating Body Scrub. De geur is heerlijk, de scrub bevat veel grove scrubdeeltjes waardoor hij goed zijn werk doet én hij is vrij van microplastics. Ik ben fan! Eindelijk heb ik een fijne, redelijk budgetproof scrub gevonden.

Het enige nadeel vind ik de verpakking: de extra plastic deksel is niet nodig en door de opstaande rand blijft er in de douche een plasje water op staan. Maar hey, dat neem ik voor lief. Ik zou deze scrub zeker nogmaals kopen als hij op is! De Dove exfoliating body scrub kost €8,99.

Hoe vaak scrub jij je huid?

Wil je meer weten over scrubben en hoe je dit het beste doet? Lees dan deze blogpost.

xxx Teddy

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog