wat is scrubben

Wat is scrubben? En hoe doe je het?

Je huid scrubben, de een zweer erbij en de ander doet het nooit. Zelf vind ik een scrubje zo nu en dan heerlijk. Mijn huid straalt weer en voelt heerlijk zacht aan. Maar dat scrubben, wat is dat eigenlijk en wat zijn de voordelen ervan? Scrubben heeft verschillende voordelen, als je het goed en voorzichtig doet. Vandaag vertel ik je er alles over én leg ik je uit hoe je moet scrubben voor het beste resultaat.

Wat is scrubben en wat zijn de voordelen?

Een scrub is eigenlijk een verzorgingsproduct met kleine, harde korreltjes erin. Hiermee wrijf je over de huid heen en scrub je dode huidcellen weg.

Scrubben heeft 2 grote voordelen: je verwijdert er allereerst dode huidcellen mee, waardoor de huid zachter, gladder en glanzender wordt. Ook vermindert dit onzuiverheden omdat scrubben alle opgehoopte dode huidcellen verwijdert. Door deze opgehoopte huidcellen te verwijderen, is de kans dat jouw talgklieren verstoppen een stuk kleiner. Daarnaast werkt scrubben ook ideaal tegen ingegroeide haartjes.

Ten tweede stimuleert scrubben de aanmaak van nieuwe huidcellen en kunnen andere verzorgingsproducten na een scrubbeurt veel beter opgenomen worden door de huid.

Hoe moet je scrubben?

Scrubben kun je het beste doen onder de douche. Doe wat scrub op je hand en wrijf dit met zachte, ronddraaiende bewegingen over je huid. Spoel nadat je alle plekken hebt gehad de scrub goed van je huid af en smeer jezelf na het douchen in met een hydraterende body lotion om jouw huid te verzorgen.

Hoe vaak moet je scrubben?

Dat is afhankelijk van jouw huid. Heb je een gevoelige huid, scrub de huid dan maximaal 1x per 2 weken. Kan jouw huid veel hebben of merk je dat jouw huid er baat bij heeft (heb je bijvoorbeeld last van veel ingegroeide haartjes), scrub dan 1x per week jouw huid.

wat is scrubben soorten scrubs

Welke soorten scrub zijn er?

Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende soorten. Vaak zitten de scrubdeeltjes verwerkt in olie of crème. Ook zit er verschil in de soort korreltjes. Deze kunnen gemaakt zijn van zout, suiker of bijvoorbeeld pitjes zoals gemalen abrikozenpitten.

Wat is het verschil tussen lichaamsscrub en gezichtsscrub?

Gebruik nooit een scrub die puur bedoelt is voor je lichaam op je gezicht. Scrubs die voor je lichaam zijn, hebben vaak een grovere korrel waarmee je de dunnere huid van je gezicht makkelijk kan beschadigen. Gebruik voor je gezicht dus altijd een speciale face scrub. Ook hierbij geldt: het heeft voordelen, maar doe het niet te vaak.

Wat is het verschil tussen exfoliëren en scrubben?

Scrubben werkt van buitenaf. Door harde korreltjes over je huid heen te ‘schuren’ verwijder je dode huidcellen. Een exfoliant werkt van binnenuit. Dit breng je aan op jouw gezicht en dode huidcellen worden van de huid losgeweekt in plaats van er af geschuurd. De meeste exfoliants zijn bedoelt voor je gezicht en minder vaak voor het lichaam.

Wat zijn de beste scrubs?

Persoonlijk vind ik voor mijn huid scrubs met een grove korrel die in olie zitten het fijnst werken. Ik merk dat scrubs met crème vaak net iets te veel crème bevatten waardoor ik het scrubben minder makkelijk vind. Zelf vind ik deze van Collistar super fijn. Hier kun je mijn review lezen van deze scrub. Voor mijn gezicht gebruik ik juist liever een mildere scrub of exfoliant.

Scrub jij regelmatig?

xxx Teddy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog