Embryolisse – lait-crème concentré

embryolisse creme review

Wat voor huid ik precies heb, vind ik altijd lastig te omschrijven. Ik heb namelijk wel wat oneffenheden en heb ook het idee dat mijn huid door de dag heen een beetje gaat glimmen. Maar aan de andere kant merk ik ook aan mijn huid dat deze droog is. Een dagcrème uitzoeken is daardoor geen makkelijke taak. Over de lait-crème concerté van Embryolisse hoorde ik altijd al goede verhalen, maar ik had hem nog nooit geprobeerd. Toen deze me laatst weer aangeraden werd, besloot ik hem te testen. Nu, bijna twee maanden verder, wil ik mijn mening geven over deze gehypte crème. Benieuwd?

De crème zit in een kartonnen doosje wat er heel erg clean uitziet. Qua vormgeving doet hij me een beetje denken aan een zalf die je bij de apotheek krijgt. Het doosje is wit met grijze details en een grote, blauwe E van Embryolisse.

De tube heeft dezelfde vormgeving als het kartonnen doosje. De tube is ook wit met een grote, blauwe E erop. Verder zijn de details en letters grijs. De tube is niet van plastic, maar van metaal. Hierdoor voelt hij stevig aan en kun je hem makkelijk indrukken om er product uit te krijgen. Een groot voordeel hiervan is dat je hem tot op het laatste beetje op kunt maken.

Volgens Embryolisse is de lait-crème concentré een verzorgende en hydraterende crème die voor ieder huidtype geschikt is. De crème zou favoriet zijn bij dermatologen en visagisten omdat het de huid kalmeert en een zacht, satijnlaagje achterlaat wat ene ideale basis is voor make-up. De crème bevat vetzuren en vitamines die alle essentiële voedingsstoffen en hydratatie leveren voor een mooie huid. Vervolgens zou de huid weer soepel, glad en elastisch aanvoelen.

De crème heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een melkachtige, crèmige textuur. Hierboven kun je het misschien een beetje zien. De crème is vrij dik. Toch smeert hij gemakkelijk uit en trekt hij verrassend snel in. De geur van de crème is vrij neutraal.

Nadat de crème is ingetrokken, voelt mijn huid al gelijk minder droog aan. De crème hydrateerd mijn huid dus echt goed. Droge plekjes, waar ik in de winter nog wel eens last van heb, heb ik nu een stuk minder. Waar ik wel een beetje bang voor was, was dat de crème mijn huid vettig zou maken. Gelukkig doet hij dat niet. Vettige plekjes op mijn huid, worden niet vetter door deze crème.

Naast hydrateren, doet de crème voor mij niets. Dat vind ik helemaal niet erg, want het is gewoon een hele basic crème die erg goed hydrateerd. Iets wat ik persoonlijk wel erg fijn vind. Ik heb de crème ook al getest op droge plekjes op mijn handen. Ook deze verdwenen als sneeuw voor de zon. Fijn!

Conclusie

Ik ben enorm tevreden over de lait-crème concentré van Embryolisse. De crème smeert prettig uit en trekt snel in. Het is een hele fijne crème die mijn huid top hydrateerd. Na het smeren van deze crème voelt mijn huid een stuk minder droog aan en ik heb een stuk minder last van droge plekjes! Meer moet je er niet van verwachten, maar dat deed ik persoonlijk ook niet. Het is echt een goede, basic hydraterende crème. De crème is niet erg goedkoop, maar ook zeker niet heel duur. Voor een tube van 75 ml betaal je 19,95.

Welke crème gebruik jij voor je gezicht?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

3 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog