Essence – concealer brush & lip brush

Goedkope en fijne kwasten vinden, kan nogal lastig zijn. Ik weet nog goed dat ik mijn eerste kwasten kocht en deze in het begin wel prima vond, maar nu nooit meer zou kopen. Laatst zag ik twee leuke kwastjes liggen bij Essence die er mooi uit zagen én een klein prijsje hadden. Ik besloot ze te kopen om te proberen. Benieuwd of ze fijn zijn?

Ik koos voor twee verschillende kwastjes. Een concealer kwastje en een lipstick kwastje. Ze vielen me gelijk op in het schap omdat ze er zo leuk uit zien. De steel is lief roze met een bloemenprintje en er staat met een leuk, speels lettertype op waar het kwastje voor is. Natuurlijk hoef je de kwast niet perse te gebruiken waarvoor ie eigenlijk is, maar het is wel een handige tip. Ook de haartjes zien er leuk uit door het roze met witte puntje. Echt heel goed gedaan Essence!

Als eerste het concealer kwastje. Ik gebruikte een tijdje een stugge grote oogschaduwkwast om mijn concealer te blenden, omdat ik nog geen fijn kwastje had. Dit werkte toch niet zo goed, dus ik zocht nog wat anders. Toen ik deze van Essence zag, twijfelde ik dan ook geen moment. Deze zou misschien wel eens heel fijn kunnen zijn. Volgens Essence is dit de ideale kwast om zowel je vloeibare als cream concealer mee aan te brengen en te blenden.

Het kwastje is niet zo groot, maar dat vind ik juist fijn. Hierdoor kan ik mijn concealer heel makkelijk op kleine plekjes aanbrengen. Ook zijn de haartjes lekker stevig, waardoor ik mijn concealer goed kan blenden. Ja, dit is echt een heel fijn kwastje om mijn concealer mee aan te brengen en te blenden.

Een lipstick kwastje had ik al wel, maar net zoals bij mijn concealer kwast vond ik deze niet zo heel fijn. Deze van Essence vond ik er goed uit zien, dus ik besloot hem te proberen. Volgens Essence zou dit lipstick kwastje ideaal zijn om lipstick aan te brengen door het scherpe puntje van de kwast. Ook geeft Essence een kleine tip bij deze kwast: om hem mooi te houden kun je hem wassen met een milde shampoo.

Het lipstick kwastje werkt ook prima. Het puntje is niet te dun en niet te dik. Ook is ie lekker puntig, waardoor je makkelijk een strakke lijn kunt trekken. Ook hier zijn de haartjes weer lekker stug, wat ik fijn vind werken. Vooral met een opvallende lipstick vind ik het fijn om een kwastje te gebruiken, zo kun je de lijntjes zo precies mogelijk maken.

Ik ben heel erg tevreden over de concealer brush en lip brush van Essence. Beide werken erg goed met het aanbrengen van mijn make-up. Ook zijn de kwastjes nog eens heel goedkoop. De concealer brush kost namelijk maar 1,59 en de lip brush kost 1,39.

Wat is jouw goedkoopste fijne kwast?

xxx Teddy

14 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog