Essence Crystal Dreams trend edition review

Als het gaat om limited editions van make-upmerken, gaat mijn voorkeur altijd uit naar de wintercollecties. Hoewel ik echt een zomer-liefhebber ben, heb ik een zwak voor alle glitters en glansjes die bij de wintercollecties horen. Laatst ontving ik twee producten uit de Crystal Dreams trend edition van Essence, de glimmende en winterse collectie die nu in de winkels ligt. Vandaag vertel ik je er graag alles over.

essence crystal dreams review

Essence Crystal Dreams

De producten van de Crystal Dreams collectie zitten in een kartonnen verpakking met een soort diamantpatroon erop. De verpakkingen zijn compleet zilverkleurig en glanzen je tegemoet. Dat de verpakkingen van karton zijn gemaakt, zorgt er wel voor dat ze minder stevig zijn dan een hard, plastic doosje. Wel is karton weer beter voor het milieu.

essence crystal dreams highlighter review

Volgens Essence kan deze roze highlighter gebruikt worden om intense, reflecterende accenten te zetten in de koele wintermaanden.

De highlighter is van zichzelf heel lichtroze en heeft hetzelfde diamantpatroon als op de verpakking.

essence crystal dreams highlighter swatch

Hierboven zie je hoe de highlighter eruit ziet op mijn huid. De highlighter is lichtroze met een duidelijke, koele glans. De glans lijkt bijna paars. Bij mijn lichte huidskleur kan dat wel mooi zijn, maar ik denk dat de highlighter wel een beetje flets kan zijn bij mensen met een warme ondertoon. Wat betreft de textuur: de highlighter is iets aan de poederige kant. Daardoor heb je snel last van rondvliegend poeder, maar als je daar op let, is er prima mee te werken. 

essence crystal dreams oogschaduwpalette

Naast de highlighter, zit er ook een oogschaduwpalette in de collectie. Volgens Essence biedt het crystal dreams oogschaduwpalette 11 fantastische kleuren met metallic en matte finishes. Hierdoor kun je veel verschillende, winterse ooglooks maken met intense effecten. De veelzijdige oogschaduws hebben volgens Essence namelijk een extreme variatie aan kleur.

Hetgeen wat me als eerste opvalt is dat het met de ‘extreme variatie aan kleur’ wel mee valt. Er zitten vooral bruintinten en een paar paarsige/roze tinten in het palette. Ook zitten er slechts drie matte tinten in en is de rest allemaal metallic.

essence crystal dreams swatch

Op naar de swatches van het oogschaduwpalette! De tinten hebben geen namen, maar ik heb ze per rij aangebracht. Wat me direct opvalt is dat de eerste tinten eigenlijk een donkerdere versie zijn van de laatste. De kleuren lijken dus erg op elkaar. Er komt écht veel kleur van de metallic oogschaduws af, vooral van die van de eerste rij. Daar ben ik enthousiast over! Helaas zijn de oogschaduws wel erg poederig, waardoor je al snel fall-out hebt.

essence crystal dreams ooglook

Omdat ik nieuwsgierig was naar de roze tinten uit dit palette, besloot ik daar een look mee te maken. In mijn binnenste ooghoek, buitenste ooghoek en crease bracht ik de eerste tint van de bovenste rij aan. In het midden van mijn bewegend ooglid bracht ik de eerste tint van de tweede rij aan en om het geheel wat donkerder te maken, bracht ik de donkerbruine matte tint aan langs mijn wimperrand met een soort wing naar buiten.

Hoewel ik de look prima vind, had ik gehoopt dat er meer verschil zou zitten in de kleuren. Ik vind ze toch erg op elkaar lijken en ook zijn ze op mijn ogen niet heel intens.

essence crystal dreams review

Conclusie

Ik vind de vormgeving van de Crystal Dreams collectie van Essence erg leuk gedaan. Het glanzende zilver past perfect bij een wintercollectie. Wat betreft de producten ben ik helaas niet omver geblazen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind de producten leuk en ze zijn prima, maar niet wauw. Er komt zeker pigment van de oogschaduws af, vooral van de metallic oogschaduws, maar ik had net wat meer variatie in kleur en finish willen zien. Wat betreft de highlighter, als jij fan bent van een bijna paarse highlighter is dit wel een aanrader. Ik denk dat deze highlighter een heel mooi, ijzig effect kan geven aan je look. Het oogschaduwpalette kost €7,99 en de highlighter is €3,89. Dat zijn prima prijsjes als je het mij vraagt. De Crystal Dreams collectie ligt nu bij Kruidvat in de winkels.

Heb jij ook altijd de voorkeur voor wintercollecties?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog