Essence Bye Bye Panda Eyes mascara & 24 Ever Ink Liner review

Hoewel ik mascara en eyeliner tot mijn basic make-up reken, zijn het wél allebei producten waarbij het een zoektocht kan zijn naar de perfecte variant. Door de jaren heen heb ik enorm veel verschillende mascara’s en eyeliners getest. De een beter dan de ander, wat resulteerde in de producten die ik nu dagelijks gebruik. Toch blijf ik altijd nieuwsgierig naar nieuwe varianten, want ze zouden zo maar eens beter kunnen zijn. In de lente/zomer update van 2020 van het vaste assortiment van Essence zitten ook weer een nieuwe eyeliner en mascara: de 24ever Ink Liner en de Bye Bye Panda Eyes mascara. Ik laat ze je als een van de eerste zien! Is het wat?

24ever ink liner essence review

Volgens Essence zet je met de 24ever ink liner een intense, diepzwarte eyeliner met slechts één lijn. De eyeliner zou tot wel 24 uur lang blijven zitten en zou door de accurate, stabiele punt makkelijk en strak aangebracht kunnen worden. De eyeliner ziet er vrij simpel uit. Eigenlijk zoals ik tot nu toe van al mijn eyeliners gewend ben. Het lijkt een soort zwarte fineliner. Helemaal prima!

De punt is wat dikker aan de onderkant, maar loopt goed spits toe naar de punt. De punt is helemaal niet zo lang, iets wat ik zelf handig vind. Op die manier kun je net wat preciezer werken. De punt is redelijk stevig, wat er ook voor zorgt dat je een strakke lijn kunt zetten.

eyeliner essence effect

Op naar de swatch. Zoals je hierboven kunt zien, kun je met de eyeliner écht een pikzwarte, strakke lijn zetten. Rechts zie je hoe de eyeliner eruit ziet op mijn wimperrand met een subtiele wing. Ook hier brengt hij verrassend makkelijk en ‘smooth’ aan. Er zitten geen bobbels in de lijn, hij blijft pikzwart én de wing is strak. Eerlijk? Ik ben enorm verrast door deze eyeliner. Ik had niet verwacht dat hij zo’n mooie, strakke lijn zou zetten.

Wat betreft de houdbaarheid: deze is ook top. Door de dag heen blijft hij perfect op z’n plek. Of de eyeliner een fikse regenbui overleeft, durf ik niet te zeggen, maar zo lang er niets geks gebeurd, blijft hij zitten waar hij zit. Top!

essence bye bye panda mascara review

Essence Bye Bye Panda Eyes

Op naar de mascara! Volgens Essence zorgt de Bye Bye Panda Eyes! Mascara voor dramatisch volume zonder vlekken. De olievrije- en vegan formule geeft de wimpers niet alleen een zwarte kleur, maar klontert ook niet, breekt niet af en is gemakkelijk te verwijderen met warm water, zonder het gebruik van make-up remover. Klinkt goed.

essence bye bye panda borsteltje

De mascara heeft een dik borsteltje met veel kleine haartjes. Dit soort borsteltjes vind ik over het algemeen fijn werken met mijn wimpers. Ook zit er niet te veel product aan het borsteltje, dus de stopper werkt goed.

essence bye bye panda mascara effect

Hier kun je het voor en na effect zien. Wat me direct opvalt is dat deze mascara echt geen klontjes veroorzaakt en mijn wimpers niet aan elkaar plakken. Ook als je vaker over je wimpers heen gaat. Dat is dus top. Ook maakt hij mijn wimpers mooi zwart en een stuk langer. Ik vind het effect er mooi en natuurlijk uitzien. Zelf hou ik nét wat meer van dat dramatische effect en dat zie ik hier helaas niet. Ik denk dat hij in combinatie met een volume mascara wel helemaal mijn smaak zou zijn.

essence bye bye panda mascara review

Conclusie

Ik snap wel dat Essence de Bye Bye Panda Eyes! Mascara en de 24ever Ink Liner in haar assortiment brengt. De mascara zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat zonder klontjes en aan elkaar geplakte wimpers. Wat betreft de eyeliner: ik heb een nieuwe favoriet gevonden. Ja, zo fijn vind ik de eyeliner! Deze ga ik in mijn dagelijkse make-up tasje doen. Hij gaat mijn Lottie London Eyeliner gewoon vervangen. De Bye Bye Panda Eyes! Mascara kost €3,59 en de 24ever Ink Liner kost €2,89. Dat zijn hele mooie prijsjes als je het mij vraagt. De nieuwe producten zullen rond het voorjaar verkrijgbaar zijn.

Welke eyeliner en mascara gebruik jij graag?

xxx Teddy

Dit artikel bevat producten die ik heb ontvangen. Dit beïnvloedt mijn mening niet.

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog