hoe bloggen met weinig tijd

Hoe: bloggen als je weinig tijd hebt

Bloggen is geweldig, maar kost wel veel tijd. En veel tijd, laat ik dat nou nét niet altijd hebben. Ben jij net als ik geen full-time blogger, dan klinkt dit je vast bekend in de oren. In een week werk ik vier dagen voor een baas, sport ik twee keer, probeer ik leuke dingen te doen met mijn vriend en vriendinnen én mijn blog up to date te houden. Je kunt je zo dus voorstellen dat ik geen zeeën van tijd heb voor mijn blog. Jammer, maar hey, je wordt er wel creatief van. Door de jaren heen heb ik allerlei trucjes geleerd om te bloggen met weinig tijd. Vandaag deel ik deze tips graag met je.

Bloggen als je weinig tijd hebt

Onderstaande tips zullen jou een handje helpen om jouw blog bij te houden ondanks dat je weinig tijd hebt!

Plannen, plannen, plannen!

Tip nummer 1: plan! Heb jij weinig tijd voor je blog? Kies dan een vast moment in de week waarin je aan je blog gaat zitten. Of prik aan het begin van iedere week een moment. Op die manier wordt je blog opgenomen in je routine en zul je merken dat het makkelijker is om er tijd voor te maken.

Maak een blog-planning

Naast een gewone (week)planning raad ik je aan om een blog-planning te maken. Brainstorm over leuke blogposts om de komende tijd te schrijven, maak hiervoor concepten aan en plan ze in op de dagen dat je ze wil publiceren. Op die manier hoef je de blogposts alleen nog maar te ‘vullen’ en hoef je niet iedere keer dat je achter je laptop kruipt naar een wit scherm te staren.

Werk vooruit

Ook niet onbelangrijk: probeer vooruit te werken. Vooral als je weinig tijd hebt is dit heel belangrijk. Op die manier hoef je je niet druk te maken als dat ene blog-momentje wat je had ingepland om de een of andere reden uitvalt. Eerlijk? Deze tip moet ik zelf ook wat beter gaan toepassen…

Zie het als ‘werk’

Als ik aan het werk ben, kan ik echt geen andere dingen afspreken. Zie je het al voor je? Een lunch met vriendinnen terwijl ik eigenlijk aan het werk hoor te zijn? Nee, dat doe je gewoon niet. Op die manier probeer ik ook met mijn blog om te gaan. De momenten die ik in een week inplan voor mijn blog zet ik echt vast en zie ik als ‘werk’. Op die momenten ga ik niets anders doen of afspreken.

Werk in blokken

Wat voor mij heel fijn werkt, is het werken in blokken. Bedenk voor langere tijd welke foto’s je nodig hebt en maak in één middag of dag een reeks foto’s. Op die manier hoef ik maar één keer in de zo veel tijd mijn foto-tools erbij te pakken en alles op te zetten. Dat scheelt gewoon tijd. Hetzelfde geldt voor schrijven, brainstormen en dingen als administratie.

Wist je dat je ook passief bezoekers kunt genereren op je blog? Ideaal als je weinig tijd hebt. Meer weten? Ik las laatst deze handige blog over bezoekers krijgen via Pinterest bij Enjoy Your Own Beauty.

Benieuwd naar hoe ik mijn baan combineer met mijn blog? Dat kun je lezen in de blogpost: bloggen combineren met een full-time studie/baan.

Wat zijn jouw tips voor bloggen met weinig tijd?

xxx Teddy

2 comments

  • Dit soort artikelen vind ik altijd leuk om te lezen. Interessant hoe andere bloggers hierover denken. Zelf zie ik het namelijk heel anders 😊. Ik zie bloggen niet als werk en wanneer ik dat wel op die manier benader gaat het me heel erg tegen staan, alsof het een verplichting wordt. En dat voelt niet fijn. Dus soms komt het er dan gewoon niet van dat ik een artikel post (wat ik wel heel graag had willen doen) vanwege andere prioriteiten. Het is dan gewoon niet anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog