Urban Decay Vice Special Effects

Make-up met glitters? Yes, please! Hoewel ik echt niet vaak glitters draag (op dagelijkse basis is het vaak too much) heb ik aardig wat make-up met glitters in mijn collectie. Ik vind het heerlijk om met een feestje losse glitters op mijn ogen te dragen en ik ben ook niet vies van een highlighter met een grove glitter. Laatst tipte iemand me de Vice Special Effects lip topcoat van Urban Decay. Een lip topcoat die super veel glitters afgeeft. Tja, als echte glitter-fan moest ik die natuurlijk proberen. Vandaag vertel ik je er alles over! 

Urban Decay Vice Special Effects

De Special Effects liptopper zit in een kartonnen doosje met verschillende kleuren en glitters. De topper zelf zit in een klein flesje wat me doet denken aan een lipgloss. Wat ik erg handig vind, is dat je de kleur van de glitters al duidelijk ziet door het doorzichtige flesje. 

urban decay vice special effects review

Volgens Urban Decay ga je met de Vice Special Effects Long-Lasting Water-Resistant Lip Topcoat in één swipe van je business- naar partylook. Breng de topcoat aan over een lipstick en creëer zo je eigen, unieke look. De comfortabele, crèmige gelformule droogt snel en zorgt voor een langdurig resultaat zonder te plakken. Ook zorgt de topcoat ervoor dat je lipstick op z’n plek blijft. Klinkt goed! 

De topcoat is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ik heb zelf de gouden variant: 3RD Degree. Hierboven zie je de applicator van de topcoat. Wat me direct opvalt is dat het een dun kwastje is in plaats van de sponsapplicator die ik verwacht had. Dat zorgt er wel voor dat je heel precies kunt werken én er veel glitters vanaf komen. 

urban decay vice special effects swatch

Op naar het resultaat. Links zie je mijn lippen met alleen lipstick en rechts met de gouden lip topcoat eroverheen. 3RD Degree is écht goud. Doordat je topper bestaat uit hele kleine glitters, lijkt er haast een gouden gloed op mijn lippen te liggen. 

Op de foto hierboven heb ik veel topcoat aangebracht. Je kunt ook een heel klein beetje aanbrengen door eerst wat product op je vinger aan te brengen en dit op je lippen te deppen. Daardoor krijg je niet zo’n heftig resultaat als hierboven, maar een minder opvallende glans. Het product is dus goed op te bouwen, van een beetje glitter op je lippen tot full-on gouden lippen. Het product voelt ook prettig aan op mijn lippen. Het plakt niet en voelt niet stroef aan. Ideaal! 

urban decay vice special effects review

Conclusie

Ik vind de Vice Special Effects lip topcoat van Urban Decay heel erg gaaf. Dit is geen make-up product wat ik iedere dag gebruik, maar voor een feestje pak ik hem er graag bij. De glitters zijn duidelijk zichtbaar, blijven goed zitten én zijn goed op te bouwen. De lip topcoat is verkrijgbaar via de webshop van Urban Decay en kost daar €13,53. Benieuwd naar mijn favoriete product van Urban Decay? Lees dan hier mijn review van de All Nighter setting spray.

Wat vind jij van glitters op je lippen?

xxx Teddy

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog