bloggen combineren met studie

Hoe: bloggen combineren met een full-time studie/baan

Als je me op Instagram volgt, weet je dat ik de afgelopen tijd enorm druk was met mijn scriptie. Mocht je het nog niet weten: naast mijn blog volg ik op dit moment een full-time studie. Pittig? Soms wel. Vooral rond deadlines en tijdens tentamenperiodes is het niet altijd makkelijk om ook mijn blog up-to-date te houden. Mijn studie staat immers wel op de eerste plek. Gelukkig heb ik door de jaren heen, 5 om precies te zijn, aardig wat geleerd over hoe ik mijn full-time studie en blog het beste kan combineren. Vandaag wil ik je daarom wat tips geven over hoe jij bloggen het beste kunt combineren met jouw full-time studie of baan. Benieuwd?

Plannen

Hoewel ik heel goed kan plannen, deed ik het niet altijd. Wat voor mij heel goed werkt is om echt een planning te maken in een papieren planner. Heb je geen planner? Doe het dan in een word bestand. Maak aan het begin van de week een to do lijstje voor zowel je blog als studie/baan en plan al deze dingen in in blokken. Voorheen keek ik op de dag zelf wel of ik een gaatje had voor mijn blog, maar ik merk dat het veel efficiënter is om naast een studieplanning ook mijn blog-tijd in te plannen.

Zet je reistijd in

Ga je met het openbaar vervoer naar je studie of baan? Ideaal! Op die manier kun je je reistijd inzetten voor je blog. Zelf vind ik het bijvoorbeeld fijn om tijdens mijn reistijd mijn Instagram bij te werken of alvast blogposts te schrijven. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een laptop en laat een laptop voor studenten nou net iets zijn wat sowieso onmisbaar is. Helaas is een laptop wel een duur geintje en dat is voor studenten vaak wel een ding. Gelukkig kun je als student veel korting krijgen op een laptop bij CampusShop.nl, zelfs op de nieuwste modellen. Hier kun je met studentenkorting de beste laptop voor studenten kopen, altijd passend bij jouw opleiding door de speciale opleidingsfilter op de website. CampusShop.nl heeft een ruim aanbod en een korte levertijd: vandaag besteld, morgen in huis. Ideaal, want als student en blogger kun je geen week wachten totdat je laptop binnen is. Je hebt namelijk genoeg blogposts en papers te schrijven!

Gebruik jouw baan/studie als inspiratiebron

Ga je een drukke periode in of heb je gewoon echt geen inspiratie? Gebruik dan jouw baan/studie eens als inspiratiebron en schrijf erover op je blog! Eigenlijk net zoals ik nu ook doe. Je kunt schrijven over bepaalde aspecten van jouw baan/studie, grappige dingen die je er mee hebt gemaakt of geef een kijkje in jouw dagelijkse leven naast het bloggen. Er zijn genoeg opties!

Hoe zorg jij ervoor dat je bloggen kunt combineren met je studie/baan?

xxx Teddy

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met CampusShop.nl

2 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog