Essence – precise eyeliner brush

Zoals je misschien wel weet, teken ik iedere dag mijn wenkbrauwen een klein beetje bij met het wenkbrauw kitje van Catrice. Bij dit kitje zit een klein penseeltje waarmee je het aan kunt brengen. In het begin vond ik het penseeltje prima werken, maar na een tijdje gingen de haartjes vrij ver uit elkaar staan en wilde ik gewoon iets beters. In deze set van Real Techniques vond ik al een hele fijne vervanger. Laatst kwam ik eenzelfde soort penseel tegen bij Essence, namelijk de precise eyeliner brush. Omdat ik vrijwel ieder weekend nog thuis ben en zo min mogelijk spullen heen en weer wil sjouwen van mijn kamer naar huis, besloot ik deze te kopen voor thuis. Vandaag wil ik je mijn mening geven over dit penseel. Benieuwd?

De precise eyeliner brush zit in een klein, plastic hoesje met een wit kartonnetje met leuke, mintgroene details. Het kwastje zelf ziet er ook schattig uit. De steel is vrij dun en mintgroen. Op het handvat staat eyeliner, waardoor je gelijk ziet waar Essence de kwast voor bedoeld had. De steel heeft dezelfde details als het kartonnetje, maar hier zijn ze wit. De haren van de kwast zijn net als de steel mintgroen. Ik vind de kwast er in zijn geheel leuk uitzien, echt luxe of professioneel ziet het er niet uit, maar het past perfect bij Essence en ik vind het lekker vrolijk staan tussen al mijn andere kwasten.

Volgens Essence is de precise eyeliner brush een verbeterde versie van de originele gel eyeliner brush. Deze kwast is accuraat en is geschikt voor het aanbrengen van gel-eyeliners, cremige oogschaduw of pigmenten. Volgens Essence hoor je deze kwast dus vooral voor eyeliner te gebruiken. Ik gebruik eigenlijk nooit gel-eyeliner, dus zo’n kwastje heb ik daarvoor ook niet nodig. Wat ik wel nodig heb is een precies kwastje om mijn wenkbrauwen mee bij te tekenen. Hier gebruik ik de precise eyeliner brush dan ook voor.

De haren van de kwast zijn schuin afgesneden. Ze voelen zacht aan, maar zijn wel stevig. Dat vind ik fijn, want het is het lastig om je wenkbrauwen bij te tekenen als de haren te zacht zijn en daardoor alle kanten op gaan. De kwast werkt prima voor het aanbrengen van wenkbrauwpoeder. Het bijtekenen is makkelijk met deze kwast en doordat de haren schuin afgesneden zijn, kun je precies werken. Ik vind de precise eyeliner brush een prima kwast.

Ik vind de precise eyeliner brush van Essence leuk. De kwast ziet er vrolijk uit en doet prima zijn werk. Ik kan de precieze prijs niet terugvinden, maar voor deze kwast betaalde ik tussen de 1 en 2 euro, een prima prijsje als je het mij vraagt.

Wat voor kwastje gebruik jij om je wenkbrauwen mee bij te tekenen?

xxx Teddy

7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nederlandse beauty blog